EVAKUACIJA POLITIČARKE

FOTO Predsjednica vlade jedva izvukla živu glavu: Australsku premijerku opkolili prosvjednici, u proboju ostala bez cipele

Okružena kordonom policajaca i tjelesnim čuvarima, uplašena je premijerka istrčala iz restorana, no u jednom je trenutku pala i izgubila cipelu
 AFP

Australska premijerka Julia Gillard morala je jučer biti evakuirana iz restorana u Canberri koji su okružili bijesni prosvjednici za prava Aboridžina.

J. Gillard i vođa oporbe Tony Abbott bili su zarobljeni u restoranu Lobby koji su okružili prosvjednici i šakama udarali po staklenim zidovima uzvikujući: "Sramota!" i "Rasisti!"

Kobna izjava

Njihov bijes izazvala je Abottova izjava o Aboriginal Tent Embassyju, kampu koji je već 40 godina blizu nacionalnog parlamenta, a nastanjuju ga aktivisti za prava Aboridžina. Abott je rekao kako taj kamp "više nije relevantan". J. Gillard i Abott bili su u restoranu, a nakon što su ih okružili prosvjednici, tamo je poslano 50-ak interventnih policajaca. Ubrzo je procijenjeno da situacija postaje sve nesigurnija i da premijerku i političara treba evakuirati iz restorana.

Spašavanje šefa oporbe

Okružena kordonom policajaca i tjelesnim čuvarima, uplašena je premijerka istrčala iz restorana, no u jednom je trenutku pala i izgubila cipelu. Ista je procedura ponovljena i s Abottom, čije su izjave i izazvale ogorčenje.

G. An.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 16:58