KRIZA NA PACIFIKU

FOTO: SVE VEĆA PRIJETNJA IZ SJ. KOREJE Japan postavio proturaketni sustav Patriot u srcu Tokija!

Officers of Japan's Ground Self-Defense Force (SDF) walk in front of Patriot Advanced Capability-3 (PAC-3) surface-to-air missile launchers at the Defence Ministry in Tokyo on April 9, 2013. Japan has deployed Patriot missiles in its capital as it readies to defend the 30 million people who live in greater Tokyo from any North Korean attack. AFP PHOTO / Yoshikazu TSUNO
 AFP

TOKIO - Japan je rasporedio rakete Patriot u središtu Tokija radi suočavanja s mogućim ispaljivanjem raketa iz Sjeverne Koreje, rečeno je u utorak iz ministarstva obrane.

Dva lansera raketa Patriot postavljena su u ministarstvu obrane u srcu japanskog glavnog grada prije zore kako bi presreli eventualnu sjevernokorejsku raketu, objasnio je dužnosnik tog ministarstva.

Po pisanju japanskog tiska, Patrioti će biti raspoređeni na još dva mjesta na području Tokija.

Presretači će se postaviti i na otoku Okinawi, na jugu Japana, objavio je u ponedjeljak ministar obrane Itsunori Onodera. Istaknuo je na televiziji da je Okinawa "najprikladnije mjesto za odgovor na svaku izvanrednu situaciju", dodajući da bi Patriote odsad mogli "trajno" držati na tom otoku.

Japanskim snagama za samoobranu dopušteno je da unište svaku sjevernokorejsku raketu koja bi prijetila japanskom teritoriju, kazao je u ponedjeljak glasnogovornik ministarstva obrane.

Uz Patriote, Tokio je rasporedio razarače opremljene sustavom presretanja Aegis u Japanskom moru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 04:44