SMRT U PUSTINJI

FOTOGRAFIJE KOJA NAJBOLJE DOKAZUJU KOJI JE NAJLUĐI FESTIVAL NA SVIJETU Tulum je bio na vrhuncu kada se dogodila nevjerojatna tragedija

 
 Reuters

Jedan od posjetitelja festivala Burning Man izgorio je nasmrt kad je utrčao u plamen koji je proždirao golemu strukturu koja se tradicionalno pali na završetku ovog festivala koji se održava u pustinji Nevade.

Radi se o 41-godišnjem Aaronu Joelu Mitchellu, Amerikancu koji je inače živio u Švicarskoj sa svojom suprugom, prema informaciji koju je priopćio lokalni šerif.

Mitchell se u subotu navečer probio kroz dva kruga osiguranja i utrčao u zapaljenu figuru "The Mana", odakle ga ni vatrogasci nisu uspjeli izvući zbog gorućih greda koje su počele padati. Naknadno je izvučen i prebačen u bolnicu u Sacramentu u Kaliforniji, gdje je u nedjelju ujutro konstatirana smrt.

Prema liječničkom nalazu, Mitchell nije bio pod utjecajem alkohola, a toksikološki nalaze se još očekuje. Figura "The Mana", slično karnevalskoj tradiciji, u koncepciji ovog američkog festivala simbolizira sve što je pogrešno u konzumerističkoj svakodnevici i kosi se s temeljnom ljudskošću.

Organizatori festivala otkazali su planiranu podnevnu lomaču u nedjelju, ali večernje paljenje "Hrama" ipak nije odgođeno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 17:59