MUSLIMANI BIJESNE

Glumica kontroverznog filma 'Nevinost muslimana' tuži autora: 'Prevario nas je, film se trebao zvati 'Pustinjski ratnik''

 Blic.rs

Jedna od glumica u kratkom amaterskom filmu koji je razbijesnio muslimanski svijet posljednjih dana podnjela je tužbu protiv autora filma uz ocjenu da su glumci bili prevareni jer su mislili da glume u povijesnom arapskom avanturističkom filmu, no sud je presudio da YouTube nije dužan maknuti film sa svojih stranica.

Cindy Lee Garcia je jedna od tri glumice koje su iznjele istovjetne optužbe protiv Nakule Baseleja Nakule iz Kalifornije, tuživši istovremeno YouTube koji je emitirao foršpan filma 'Nevinost muslimana' i Google.

Garcia je istaknula da se njezin život sada nalazi u opasnosti, kao i životi svih koji su s njom povezani, nakon što su radikalni islamisti pozvali na ubojstvo svih koji su povezani s filmom.

Druga glumica, Lily Dionne, rekla je za CNN da se film trebao zvati 'Pustinjski ratnik', i da je tako pisalo u oglasu na internetskoj stranci za oglašavanje 'Craigslist'.

U protestima koji su u arapskom svetu uslijedili poslije prikazivanja foršpana na internetu poginulo je više od 30 ljudi. U Bengaziju je ubijen američki ambasador Christopher Stevens s još trojicom službenika.

Google je danas zabranio korisnicima YouTubea u Singapuru pristup dijelovima anti-islamskog filma 'Nevinost muslimana' koji je izazvao nasilne prosvjede širom muslimanskog sveta.

Pristup sadržaju onemogućili su uz poruku: 'Ovaj sadržaj nije dostupan u vašoj zemlji jer je vlada zahtjevala uklanjanje'.

Singapursko ministarstvo unutrašnjih poslova jučer je navelo da su 'sigurnosni problemi' razlog zahtjeva upućenog Googleu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 21:11