JEZIVO

Googleova inženjerka brutalno ubijena u luksuznoj vili: ‘Ali da ste vidjeli njega. Kao da je vidio duha, obliven krvlju...‘

‘Šokirani smo i duboko ožalošćeni. Naše misli su s njezinom obitelji‘, rekli su iz Googlea

Ubijena inženjerka u Googleu

 /Linkedin/ Profimedia

Nakon što je pronađen kako ‘zuri u prazno‘ pored mrtvog tijela svoje supruge Xuanyi Yu, Liren Chen optužen je za ubojstvo.

Policija ga je uhitila u kući na Valley Wayu, u Santa Clari, a kako navodi Daily Mail, supružnici su bili vrhunski inženjeri softvera u Googleu.

Policajci Santa Clare zaprimili su poziv pomoći 16. siječnja i krenuli ka njihovoj kući oko 11 sati. Kada su stigli, Chenov prijatelj rekao je policajcima da je zabrinut za mladi bračni par i da mu Chen odbija odgovoriti na telefonski poziv i zvono na vratima.

image

Liren Chen, optužen za ubojstvo svoje djevojke

Linkedin/

Tvrdio je i da vidi Chena u kući kako nepomično kleči na koljenima i zuri u prazno s rukama u zraku.

Okružni tužitelj Jeff Rosen rekao je da su pronašli tijelo njegove supruge u spavaćoj sobi točno iza mjesta gdje je Chen stajao obliven krvlju i potpuno katatoničan, kao da je vidio duha. Njegova supruga je ležala mrtva, a lubanja joj je, utvrđeno je nakon očevida, načeta udarcima tupim predmetom.

image

Xuanyi Yu, žrtva ubojstva, Googleova inženjerka

Linkedin/

Googleov glasnogovornik Bailey Tomson rekao je u izjavi za New York Post da je tvrtka šokirana i duboko ožalošćena onim što se dogodilo.

"Naše su misli u ovom trenutku s obitelji Xuanyi Yu i trudit ćemo se pružiti podršku i njima ali i suradnicima koji moraju procesuirati ovu tragičnu vijest", dodao je.

Prema Linkedinu, Chen je radio na YouTube Shorts algoritmu za Google, dok Yuova stranica kaže da je bila softverski inženjer.

Oboje su studirali u Kini na Sveučilištu Tsinghua i na Kalifornijskom sveučilištu San Diego. Prošle godine u travnju kupili su kuću za 2,05 milijuna dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 21:29