VRATIO SE IZ MRTVIH

GRAMZIVI BANKAR Ukrao 21 milijun dolara i lažirao vlastitu smrt. Policija ga ulovila sasvim slučajno

Aubrey Lee Price pao je zbog ilegalno postavljenih zatamnjenih stakala na svom autu
 Glynn County Detention Center

ATLANTA - Aubrey Lee Price (47), gramzivi bankar koji je prije godinu i pol završio s kaznenom prijavom za prevaru tešku 21 milijun dolara, vratio se iz mrtvih.

Direktor podružnice Montgomery Bank & Trusta u saveznoj državi Georgiji, nedugo nakon što je još 2012. godine upao u probleme sa zakonom, lažirao je vlastiti suicid, a razotkriven je tijekom rutinske policijske kontrole.

Patrola ga je zaustavila na cesti u Brunswicku u Georgiji, a kada je utvrđeno da si je na automobil protivno propisima instalirao zatamnjena stakla, policajci su ga krenuli ispitivati.

Nije prošlo dugo i shvatili su na koga su zapravo naletjeli.

Price je posljednji put viđen u lipnju 2012. godine kako se ukrcava na trajekt u Floridi, noseći sa sobom utege, a nedugo potom pojavilo se njegovo oproštajno pismo u kojem obitelji i prijateljima najavljuje samoubojstvo skokom s palube broda.

'Depresija i obeshrabrenost stvorili su u meni veliku tjeskobu i osjećaj straha i srama. Emotivno više nisam u stanju nastaviti sa životom. Krivotvorio sam dokumente, prikrivao gubitke, varao i povrijedio ljude kojima sam pokušavao pomoći', napisao je Price u pismu čiji sadržaj citira New York Daily News .

Iako je ubrzo i na sudu službeno proglašen mrtvim, istražitelji nikada nisu zaustavili potragu za njim. Čak je ostala i nagrada od 20.000 dolara za informacije koje bi vodile do njegova uhićenja.

U 18 mjeseci, tijekom kojih je 115 njegovih žrtava bilo uvjereno da je otišao na vječna lovišta, Price se potrudio da vlastiti lik i djelo prikrije što je bolje moguće. Tako se od uglađenog tipa odjevenog u najskuplja odijela i uredno počešljane kose pretvorio u tipa s dugom kosom i poluzapuštenim brkovima i bradom.

Prema federalnoj optužnici, Price je od 115 investitora izvukao 40 milijuna dolara kroz razne sumnjive računovodstvene poteze, s kojima je počeo još krajem 2010. godine. U konačnici ga se sumnjiči da je za sebe ostavio najmanje 21 milijun s kojim je pobjegao u lažnu smrt.

Trenutno se nalazi u pritvoru gdje očekuje suđenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 08:38