DOČEKALI SU I TO

Grci Srbima darovali dva hektara zemlje na plaži. Gradonačelnik Jagodine Palma: 'Ovim činom je i Srbija izašla na more!'

 Blic

Jagodina je službeno postala vlasnik dva hektara zemlje na grčkom primorju u mjestu Keramoti, koji je dio općine Hrisopuli preko puta otoka Tasos.

Čin primopredaje obavili su predsjednici dva pobratimska grada, Hrisopulija i Jagodine, Savas Mihalidis i Dragan Marković Palma.

- Ovdje smo da vam i službeno predamo dio plaže koji se proteže na dva hektara. To je naš poklon grada gradu Jagodini. Ovde možete izgraditi turističke komplekse, jer je ova zemlja sada vaša - izjavio je, na maloj svečanosti primopredaje zemlje, gradonačelnik Hrisopulija, Savas Mihalidis.

Marković je rekao da se radi o velikom danu za Jagodinu jer je na ovaj način " i Srbija izašla na more".

- U ime Srbije i grada Jagodine, ja vam se zahvaljujem i želim vam reći da ćemo naći investitore iz Srbije, koji će na ovom djelu grčke obale izgraditi hotele, a najveći dio tog turističkog kompleksa koristit će đaci i studenti iz Jagodine. Kada završimo administrativne poslove, dostavit ćemo vam projekte, da vidite kako će izgledati ti hoteli - rekao je Marković, koji je ovom prilikom postavio zastavu Srbije u pijesak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 06:03