O UBOJSTVU NAVIJAČA

Grčki premijer odgovorio Milanoviću na tvrdnje da će Bad Blue Boyse u zatvoru silovati i tući!

- Krivci će biti pronađeni i kažnjeni. Grčka je pravna država, ima pravila, rekao je Mitsotakis

Mitsotakis i Milanović

 /Profimedia/ Cropix

Nakon što je hrvatski predsjednik Zoran Milanović rekao da Grčka s uhićenim hrvatskim huliganima postupa kao s ratnim zarobljenicima te da će ih u grčkim zatvorima tući i silovati, na njegove se izjave osvrnuo i grčki premijer Kyriakos Mitsotakis.

Milanovićeve su izjave, podsjetimo, jučer kritizirali grčki mediji te tamošnje Ministarstvo vanjskih poslova, a Mitsotakis je danas rekao da je Grčka pravna država te da ‘ne prihvaća sugestije iz neprimjerenih izvora izvan granica, čak i ako su te sugestije službene‘, prenose grčki mediji.

Nakon današnjeg sastanka i nasilju na stadionima, na kojem je sudjelovao i predsjednik UEFA-e i nadležni ministri, Mitsotakis je rekao da je odlučeno zatvoriti klubove navijača i provjeriti organizirane navijače na stadionima te da će se u krajnjem slučaju momčad izbaciti iz europskih natjecanja. Problem je, kaže, europski.

- Želimo aktivirati europske institucije i europsku suradnju protiv svih onih koji promiču nasilje, istaknuo je grčki premijer i dodao:

- Naša je zemlja domaćin finala Europskog superkupa. Inače bi to trebao biti samo miran susret navijača različitih momčadi iz različitih zemalja, no sada se odvija u sjeni žalosti jer su neke kriminalne skupine to željele.

- Krivci će biti pronađeni i kažnjeni. Grčka je pravna država, ima pravila. Pravosuđe je neovisno. Ne prihvaćamo sugestije neprimjerenog glasa izvan granica, čak i ako su one službene. Kako je propisano zakonom, klubovi organiziranih navijača bit će zatvoreni. Operativni propust se ne smije ponoviti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 09:59