CRNI TURIZAM

'GUBITE SE! ZAR STE SE DOŠLI IZRUGIVATI TUĐOJ NESREĆI?' Javnost bijesna na kineske turiste koji su se došli fotografirati kraj izgorjelog nebodera

 
 Eddie Keogh / REUTERS

Britansku javnost ovih dana razljutila je skupina kineskih turista koji su, prema pisanju stranih medija, organiziranim prijevozom došli u sjeverni Kensington u Londonu kako bi se fotografirali ispred tornja Grenfell, koji je izgorio u strašnom požaru u lipnju ove godine. U tragediji koja je potresla svijet život je izgubilo 79 ljudi.

Daily Mail prenosi kako je autobus u srijedu "iskrcao" turiste" u neposrednoj blizini izgorene zgrade sa samo jednim ciljem - Kinezi su, naime, bjesomučno snimali selfieje naočigled zgroženih Londončana, a kad im je John Gregory, jedan od svjedoka, prišao i pitao ih što rade, dobio je odgovor koji ga je u najmanju ruku šokirao.

- Vozač me pokušao uvjeriti kako se radi o kineskim stručnjacima za zdravstvo i sigurnost. Kao da na internetu već nema dovoljno zastrašujućih fotografija izgorenog tornja, još su nam samo oni trebali! Zar su se došli izrugivati tuđoj nesreći i tragediji? - pita se ogorčeni Gregory.

I drugi stanovnici slažu se kako je ponašanje Kineza krajnje neprihvatljivo, bolesno i morbidno.

- Ovo nije i nikada neće biti turistička atrakcija! Gubite se odavde! Sram vam može biti! - poručili su gnjevni Londončani.

Kako prenose britanski mediji, vozač autobusa zbog ovog incidenta suspendiran je s posla, a turistički vodič koji je vodio grupu ekspresno je vraćen u rodnu Kinu.

Obiteljima stradalih u požaru javno se ispričala i tvrtka BM Coaches, koja se bavi iznajmljivanjem autobusa, a njihov direktor James Buckingham uplatio je i određenu svotu novca na bankovni račun njihove humanitarne udruge.

Children's teddy bears are seen outside Notting Hill Methodist Church close to the Grenfell apartment tower in North Kensington, London, Britain, September 24, 2017.  REUTERS/Eddie Keogh
Eddie Keogh / REUTERS

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:45