NAKON BOMBARDIRANJA

Hamas: ‘Više nemamo kontakt s odgovornima za pet izraelskih talaca‘

Iako nema potvrde tog broja, iz Hamasa su prošloga mjeseca rekli da je više od 60 talaca nestalo zbog izraelskih zračnih napada

Obitelji talaca održale su u subotu novi skup

 Alberto Pizzoli/AFP

Hamas je u subotu priopćio da je zbog izraelskog bombardiranja izgubio kontakt sa skupinom odgovornom za pet izraelskih talaca zatočenih u Pojasu Gaze.

Ta palestinska islamistička skupina vjeruje da su taoci ubijeni tijekom izraelskog napada, rekao je Abu Ubaida, glasnogovornik oružanog krila Hamasa brigade al-Qassam, citiran u izjavi na kanalu skupine na Telegramu.

Reuters nije mogao provjeriti priopćenje, a od izraelskih vlasti još nema odgovora.

Izrael kaže da je Hamas zarobio oko 240 talaca nakon ubijanja 1200 ljudi u divljačkom pohodu u južnom Izraelu 7. listopada ove godine.

Iz Hamasa su prošloga mjeseca rekli da je više od 60 talaca nestalo zbog izraelskih zračnih napada. Nema potvrde tog broja, a Izrael procjenjuje da 20 ili više od 130 zatočenih u Gazi više nije živo.

Militanti su oslobodili više od 100 talaca u jednotjednom prekidu vatre krajem studenoga, koji je uključivao i oslobađanje 240 palestinskih žena i tinejdžera iz izraelskih zatvora.

Obitelji talaca održale su u subotu novi skup, zahtijevajući da Izrael razmotri mogućnost novog sporazuma o razmjeni puštanjem visokih palestinskih militanata iz zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 09:49