ISLAMISTIČKI TEROR

Hollande: Militantna prijetnja Europi jača no ikad

 Reuters

Francuski predsjednik Francois Hollande rekao je u utorak da je islamistička prijetnja Francuskoj i Europi jača no ikad, nakon što su dva napadača vjerna Islamskoj državi napala crkvu i ubila starijeg svećenika prerezavši mu grlo.

U kratkom televizijskom obraćanju u utorak navečer francuski predsjednik je rekao da će rat protiv islamističkih militanata u Francuskoj i u inozemstvu biti dugotrajan.

"Suočena s tom prijetnjom koja u Francuskoj i Europi nikad nije bila veća, vlada je apsolutno odlučna poraziti terorizam", kazao je Hollande.

Francuski predsjednik je također odbio pozive oporbene desnice i ekstremne desnice da dodatno pojača antiterorističku legislativu nakon napada u crkvi, ocijenivši da zakoni izglasani od 2015. daju dovoljnu osnovu za djelovanje.

"Ograničavanje naših sloboda ne bi donijelo učinkovitost borbi protiv terorizma", kazao je Hollande u televizijskom obraćanju iz predsjedničke palače.

Nakon napada na crkvu u sjevernoj Francuskoj za koji je odgovornost preuzeo IS, francuski predsjednik otkazao je put u Prag u srijedu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:41