KRAJ ČUVENOG PARTY ODREDIŠTA

HOTELIJERIMA U LUKSUZNOM ODREDIŠTU JE PREKIPJELO Odbili su čak 10.000 britanskih turista: 'Dosta nam je divljih pastuha i djevojačkih zabava!'

 
 Facebook

Grad u Grčkoj zabranio je posjetu Britancima u namjeri da skinu sa sebe reputaciju divljeg party odredišta na kojem se seksa, drogira i radi 'sve što ide uz to'.

Lokalni hotelijeri su odbili su tako oko 10.000 rezervacija iz Velike Britanije kako bi se riješili, kako kažu, podivljalih 'pastuha' i djevojačkih zabava.

Malia na Kreti poznata je po dekadentnim zabavama i noćnim klubovima, no lokalnim stanovnicima, vlasnicima obrta i vladi je prekipjelo. Kažu kako im je dosta nepristojnih turista iz Britanije i nadaju se da će vratiti gradu reputaciju sigurne i prijateljske turističke destinacije na koju će dolaziti obitelji iz Njemačke, Austrije i Nizozemske, prenosi Times.

Ključ je ukidanje vodiča koji zviždaljkama vode grupe mladih Britanaca kroz čak 17 diskoteka u večeri.

- Dali smo ih u ruke slobodu i učinili su od Malie mjesto potpuno suprotno od onog što zaista jest. Malia nije seks, droga i sve što ide uz to - kazao je zamjenik gradonačelnika Efthymios Moutrakis i napomenuo kako je Malie glavna turistička destinacija na Kreti koja otoku donosi milijune.

Većina hotela sada je prestala zaprimati rezervacije koje prelaze više od tri sobe, što je zasad blokiralo 10.000 gostiju iz Britanije.

- Nemamo ništa protiv tih klinaca i Britanaca općenito. No velike grupe koje dolaze su na rubu kriminala. Vodiči sa zviždaljkama vode već pijane tinejdžere od hotela do barova, pa kroz čak 17 noćnih klubova u gradu - pojasnio je ugledni vlasnik jednog hotela.

U međuvremenu Britanci koji borave u gradu Kavos na grčkom Krfu posramljeni su u Facebook grupi 'Kavos was ready for you', a slična stranica napravljena je od strane lokanih stanovnika u španjolskom Magalufu pod nazivom 'Maga Walk of Shame' gdje također objavljuju fotografije razvratnih britanskih turista.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 02:18