MUNJEVITA REAKCIJA

Hrabri Australac preživio napad krokodila: ‘Zgrabio me za glavu, ali sam mu razdvojio čeljust‘

Medicinski tehničar ispričao je medijima da je muškarac bio nevjerojatno smiren kada je na mjesto nesreće stigla Hitna.
Ilustracija, krokodil
 Philip Waller/Imagesource/Profimedia

Hrabri Australac preživio je napad krokodila tako što je golim rukama sa vlastite glave razdvojio čeljust velikog gmaza i uspio izbjeći smrt. Prošao je s tek manjim ozljedama.

Muškarac (44) iz Queenslanda ispričao je bolničarima da je plivao u jezeru Placid u Queenslandu kada ga je napao morski krokodil za kojega je procijenio da je bio dugačak između 1,5 i 2 metra. Ipak je završio u bolnici ali s tek lakšim porezotinama. U stabilnom je stanju.

Medicinski tehničar Paul Sweeney ispričao je medijima da je muškarac bio nevjerojatno smiren kada je na mjesto nesreće stigla Hitna pomoć.

- Rekao nam je da ga je krokodil ugrizao za glavu i kada je pokušao ukloniti čeljust krokodila, stavio je unutra svoje ruke da pokuša rastaviti čeljust. Dok je vadio ruke iz čeljusti, unutra se zaglavio njegov kažiprst. Samo nekoliko centimetara niže su glavne krvne žile ... da je jednu od njih probio, to bi bila sasvim druga priča, ispričao je medijima.

Također je istaknuo da je odvažni Australac nakon napada uspio otplivati nemalu udaljenost do obale i izaći van.

- Bilo je jasno kada smo ga pregledali da je imao tragove uboda na glavi, rekao je.

Identitet 'nevjerojatnog srećkovića' nije otkriven, a tehničar Sweeney otkriva da on već osam godina tri puta tjedno odlazi plivati na jezero Placid i da se ne bi iznenadio ako bi on nastavio s rekreacijom, kao da se ništa nije dogodilo.

Iako su napadi krokodila na ljude u Australiji rijetki, dužnosnici države Queensland provode javnu kampanju kojom stanovnike upozoravaju na rizik plivanja u vodama koje nastanjuju krokodili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. ožujak 2024 14:38