‘MA DIVAN JE...‘

Hrvat (79) u Australiji pucao u odvjetnika, susjedi u šoku: ‘On je nježan starac koji brine za bolesnu ženu‘

Iako se nije izjasnio o krivnji, trenutno je u pritvoru uz optužnice za šest kaznenih djela povezanih s oružjem

Australska policija, ilustracija

 Hilary Wardhaugh/Afp

Hrvat koji se preselio u Australiju prije gotovo 60 godina, optužen je zbog pucnjave u kojoj je odvjetnik pogođen u prepone. Prema navodima policije, 79-godišnji Sinve Vulić je u srijedu ušao u odvjetnički ured Van Cooney Lawyers u Sydneyu, držeći pištolj i torbu u kojoj se nalazila presječena sačmarica.

Kako javlja Daily Mail, Vulić je mirno zatražio razgovor sa šefom, Van Cooneyem, a zatim ga upucao u prepone. Nekoliko djelatnika, uključujući i ozlijeđenog Cooneya, uspjelo je srušiti Vulića na tlo i zadržati ga dok nije stigla policija.

Iako se nije izjasnio o krivnji, trenutno je u pritvoru uz optužnice za šest kaznenih djela povezanih s oružjem i pucanjem s namjerom ubojstva. Policija tvrdi da se radilo o “osobnom sukobu”, koji je šokirao Vulićeve susjede.

Opisali su ga kao “nježnog starca” koji već skoro 30 godina živi u mirnom predjelu Sydneya i brine za svoju bolesnu ženu.

- On je divan. Minimalno govori engleski, ali kad god ga vidimo kako kosi travnjak ili radi u vrtu, moja djeca mu priđu i pozdrave ga - rekla je jedna susjeda.

Drugi susjed tvrdi da je Vulić uglavnom brinuo o svojoj supruzi Kati, koja ima problema sa zdravljem.

- Šeta okolo i posjećuje prijatelje u drugoj ulici. Razgovarao sam s njim na sprovodu našeg susjeda i činio se divan. Ne poznajem drugu njegovu stranu - dodao je.

Svi susjedi s kojima je Daily Mail Australia razgovarao, nisu znali Vulića po imenu, iako živi u susjedstvu desetljećima.

- Stariji su par, mislim da su Makedonci ili Hrvati. Uvijek je vrlo prijateljski nastrojen i pozdravlja, ali drže se povučeno - rekao je treći susjed.

Vulić je rođen u Hrvatskoj, u Australiju je emigrirao 1967. godine i vjenčao se tri godine kasnije. Po zanimanju je bio stolar, ali ga je ozljeda leđa koju je pretrpio 1982. godine ostavila bez posla. Kasnije je bankrotirao zbog neuspješnog postupka za kompenzaciju radnika koju je pokrenuo zbog ozljede leđa i kupio obiteljsku kuću uz pomoć dvoje odrasle djece.

Vulićev odvjetnik pojavio se u četvrtak ujutro na lokalnom sudu u Downing Centeru i zatražio liječničku pomoć za svog klijenta. Očekuje se da će se njegova navodna žrtva, odvjetnik Van Cooney, potpuno oporaviti. David El-Badawi, policijski inspektor NSW-a pohvalio je radnike koji su savladali Vulića nakon pucnjave.

- Ljudi u uredu su bili vrlo hrabri. Obuzdali su počinitelja do dolaska policije - rekao je El-Badawi.

Inspektor Dominic Wong potvrdio je da su policajci pružili prvu pomoć na mjestu događaja.

- Vjerujem da mu je projektil ušao u tijelo, to nije bila ogrebotina. Kad smo došli na mjesto događaja, nije aktivno krvario, bio je u stabilnom stanju. Svi njegovi vitalni znakovi bili su u granicama normale - dodao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 12:55