KOBNA PROSLAVA NOVOG POSLA

HRVAT PREŽIVIO POKOLJ U BATACLANU Joseph Anticevic: 'Počeli smo trčati prema izlazu, ali moju Armelle su upucali s leđa... Pokušao sam je izvući van, ali tijelo joj je bilo beživotno i teško'

Iza Armelle je ostalo i dvoje djece u dobi od 9 i 11 godina
 AFP

"Moja ljubav je otišla na dug i radostan put. Hvala vam svima na vašoj podršci. Joseph." Tako se nekoliko dana nakon napada Joseph Anticevic obratio prijateljima i obitelji, obavještavajući ih da je njegova supruga i majka dvoje djece preminula nakon terorističkih napada 13. studenoga u Parizu. Armelle Anticevic, supruga Josepha Anticevica, jedna je od žrtava napada na pariški klub Bataclan. "Nećemo zaboraviti njezin prekrasan osmijeh, napisalo je više njihovih prijatelja uz izraze sućuti. Armelle Pumir Anticevic (46) radila je u agenciji Logic Design kao menadžerica produkcije, bila je majka dvoje djece - Shane i Milana, u dobi od devet i 11 godina. "Bila je utjelovljenje radosti života, poručili su njezini kolege.

Armelle i Joseph na koncertu su bili kako bi proslavili posao koji je Joseph, koji vodi romantična krstarenja po Seini, upravo dobio. I tako se par, koji je zajedno bio 25 godina, odlučio zabaviti na koncertu u Bataclanu. On je preživio.

"Ovo je za našu braću u Siriji i Iraku", čuo je Joseph i tada je u dvorani nastao kaos. Anticevic je za agenciju Associated Press opisao napad koji se iznenada pred njima dogodio. Prvo su se bacili na pod, a kada su napadači krenuli prema stubištu, uvidjeli su da je to prilika za bijeg i krenuli su prema izlazu. Tada je Armella upucana s leđa. "Naišli smo na policajce, ali nisam mogao izvući Armelle van, njezino tijelo bilo je beživotno i teško. Vani sam im rekao da je moja žena unutra. Pokušao sam se vratiti po nju, ali sve je bilo puno suzavca. Policajci su mi spasili život", izjavio je Anticevic. Nazvao je djecu, a njegov sin mu se javio - već je znao što se događa - vidio je na televiziji. "Tata, drago mi je da je barem jedno od vas dvoje živo", rekao mu je sin. "Bila je puna života, tolerantna i feministica", rekao je Anticevic o svojoj ženi. "Nije je puno zanimala politika". O teroristima je imao kratak komentar: "To nisu ljudi".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 17:03