OGROMNO BOGATSTVO

HRVATI OSTVARILI SAN! Skromnoimanje jedva kupili za 300.000, prodaju ga za čak sedamdeset milijuna dolara

 Screenshot Nine News

MELBOURNE - Obitelj Čulina, koja je u okolicu australskog Melbournea prije više desetljeća doselila iz Hrvatske, našla se ovih dana na stranicama gotovo svih vodećih australskih medija zbog unosnog posla koji je uspjela sklopiti.

Čuline su s nekolicinom prijatelja prije 30 godina posuđenim novcem kupili poljoprivredno zemljište na površini od 108 hektara, podijeljeno na deset parcela, za oko 300.000 australskih dolara. Lokacija je okolica Sunburyja, gradića u široj okolici Melbournea, za koju se tijekom 80-ih komotno moglo reći da se nalazi usred ničega, kako za Herald Sun i sam pripovijeda Joseph Čulina.

'No, danas oko ove zemlje sa svih strana samo niču nove kuće. Vrijeme poljoprivrede je gotovo', dodaje Joseph.

On u ime svih suvlasnika koordinira prodaju parcela čija je vrijednost u posljednjih 30 godina enormno narasla i, prema svemu sudeći, jedan će 'developer' za svih 108 hektara iskeširati čak 70 milijuna dolara. Nakon prodaje očekuje se da će na parcelama osvanuti potpuno novi stambeni kvart, južno od trenutnih granica Sunburyja.

A Čuline milijune kane iskoristiti za umirovljeničku idilu, s obzirom da najmlađi od Josephovih ujaka ima 62 godine i spreman je za penziju. Neki od njih razmišljaju o kupovini nekretnine na jadranskoj obali gdje bi pod suncem mogli uživati pola godine, a ostatak provoditi u Australiji.

'Svi će dobiti pravo malo bogatstvo. U njihovoj dobi dobiti priliku uživati na ovakav način uistinu je sjajno, s obzirom da su čitavog života naporno radili. Biti u mogućnosti odmarati šest mjeseci svake godine na jadranskoj obali i ne brinuti o prihodima... Ma baš sam sretan zbog njih', priča Joseph Čulina.

Postigne li uistinu zemljište ciljanu cijenu od 70 milijuna dolara, to će značiti da će po četvornom metru dobiti 65 australskih dolara ili oko 45 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 15:06