GROZAN IZBOR

HUMANITARKU STRPALI U SAMICU Iranci je optužili za planiranje puča i dali joj nevjerojatnu ponudu: 'Moraš se odreći kćerkice ili će i ona u zatvor!'

 change.org/p/free-nazanin-ratcliffe

Nazanin Zaghari-Ratcliffe rođena je Iranka koja je veći dio života provela u Velikoj Britaniji. Tamo se na kraju udala i rodila dijete. Međutim, njezin posljednji posjet rodnoj zemlji pretvorio se u noćnu moru iz koje se neće tako skoro probuditi.

U travnju ove godine iransko-britanska humanitarka je uhićena u zračnoj luci u Teheranu pod nejasnim optužbama. Nacionalna garda ju je zaskočila na odlasku iz zemlje i strpala u samicu 1000 kilometara južno od glavnog grada, piše Sky News.

Inače, Nazain je sa svojom 22-mjesečnom kćerkicom otišla u rodnu zemlju kako bi posjetila roditelje, a na kraju je optužena, kako tvrdi njezin muž Richard, da je planirala rušenje iranskog režima!?

Kako god bilo, Iranka s britanskom putovnicom dobila je pet godina zatvora, a kći joj je završila kod roditelja. Muž Richard je za Sky News izjavio da je njegova supruga u zatvoru dobila nevjerojatnu ponudu - ili će se odreći kćerkice ili će dijete s njom živjeti u zatvoru!? Naravno da nijedna opcija ne igra za očajnu Nazanin.

- Ovakvu zlobu ne pamtimo. Pa kakav zlikovac moraš biti da majci ponudiš izbor da se odrekne djeteta ili ga zatvori... - rekla je Kathy Voss iz Amnesty Internationala.

- Iranske vlasti moraju osloboditi Nazain i završiti ovaj grozan igrokaz.

Britansko ministarstvo vanjskih poslova izrazilo je veliku zabrinutost zbog cijelog slučaja...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 17:04