KRKLJANAC NA CESTAMA

I Hrvate koji su krenuli prema domovini dočekao je totalni kolaps: ‘Dernek na granici, čeka se oko 4 sata!‘

Osim nevremena u Njemačkoj, naletjeli su na zastoje u Austriji koje su uzrokovali velik broj putnika na cestama i snijeg

Macelj

 /Hak

Hrvatski državljani koji žive i rade u Saveznoj Republici Njemačkoj suočili su se velikim vremenskim neprilikama i zastojima u prometu dok su se u četvrtak i petak vozili prema Hrvatskoj, piše FeniX magazin.

- Iz Frankfurta smo krenuli u četvrtak prema Zagreb, a osim kratkotrajnog zastoja u prometu kod Passaua zbog prometne nesreće u kojoj je sudjelovalo pet vozila, nismo imali znatne poteškoće u prometu - rekla je Ivanka K. za FeniX.

image

Snježno nevrijeme u Njemačkoj

André Maerz/imago stock&people/Profimedia
image

Snježno nevrijeme u Njemačkoj

André Maerz/imago stock&people/Profimedia
image

Snježno nevrijeme u Njemačkoj

Bernd MŠrz/imago stock&people/Profimedia
image

Snježno nevrijeme u Njemačkoj

Bernd MŠrz/imago stock&people/Profimedia

U većim su se problemima našli oni koji su na put krenuli u petak. Naime, osim nevremena u Njemačkoj, naletjeli su na zastoje u Austriji koje su uzrokovali velik broj putnika na cestama i snijeg.

- U Austriji pada snijeg i gužve su ispred tunela Karavanke. Promet se pomiče jako sporo - rekla je FeniX-u Ana D. koja s obitelji iz Njemačke putuje u Hrvatsku.

Na Facebook stranici Granični prijelaz Maljevac javljaju kako se ‘Zagreb začepio sa svih strana‘ te nude savjete kojim putem je naljbolje krenuti:

‘Savjet svima koji dolaze od Slovenije prema Zagrebu da se isključe na Zaprešić i idu kroz grad Zagreb jer je na obilaznici kolona preko 20 km koja se jedva kreće. Kao idete na Maljevac ili Izačić, onda idite na Novo mesto Metlika i Karlovac. Puno obitelji ima malu djecu i lakše ce im biti kroz grad uz nekoliko semafora.

A10 prema Vilachu dva sata se čeka kod Gollinga.

Na A9 pravac Graz ko može neka ide na Rottenmann i Bundesstraße dalje nema gužve.

Ljubljana kolona oko 10km, kreni-stani.

Prometna nesreća na A3 kod Kutine, kolona je 7km.

GP Maljevac 90 minuta, Izačić 45 minuta

GP Kostajnica 2 sata, Dvor 60 minuta, Županja, Gradiška i Bajakovo 45 minuta‘, navode.

Duža čekanja

HAK javlja kako je pojačan promet na gradskim cestama i obilaznicama, osobito na zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7), na prilazima gradu Splitu, autocestama A2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba i A3 Bregana-Lipovac u smjeru Lipovca i na pojedinim graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom, Srbijom i Crnom Gorom. Na pojedinim granicama zabilježena su duža čekanja na izlazu iz Hrvatske.

Izvanredne situacije na cestama:

teretno vozilo u kvaru na zagrebačkoj obilaznici na kraku čvora ZAGREB ISTOK u smjeru Lipovca, vozi se jednim prometnim trakom uz ograničenje brzine 40 km/h;

kolona vozila zbog prometne nesreće na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova POPOVAČA i KUTINA u smjeru Lipovca duga je oko 4 km.

Povećana gustoća prometa i kolone:

vozi se usporeno u koloni u pokretu uz zastoje na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvorova Sveta Nedelja i naplate Zagreb istok u smjeru Lipovca;

na autocesti A2 Zagreb-Macelj na čvoru Zagreb zapad u smjeru Buzina kolona je oko 2 km, a na naplatnoj postaji Trakošćan iz smjera graničnog prijelaza Macelj oko 1 km;

pred graničnim prijelazom Bajakovo kolona teretnih vozila u smjeru Srbije je oko 8 km.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 07:48