PRIPREME ZA OI

Indijski sportaši bježe od korone u Hrvatsku: Cijepit će se prije dolaska, iz Zagreba idu za Tokio

U indijskoj reprezentaciji je 15 natjecatelja koji će 11. svibnja otputovati u Hrvatsku. Svi će primiti cjepivo do 6. svibnja.
Nastup indijskih streličara na Svjetskog kupu u Delhiju u ožujku 2021.
 Sajjad Hussain/Afp/Profimedia

Reprezentacija Indije u streljaštvu stiže sljedeći tjedan u Zagreb, gdje će ostati sve do početka Olimpijskih igara u Tokiju, koje će se održati između 23. srpnja i 8. kolovoza. Takav aranžman sklopljen je u dogovoru s Hrvatskim streljačkim savezom kako bi se indijski sportaši mogli neometano pripremati za Olimpijadu s obzirom na to da u njihovoj zemlji bjesni drugi val koronavirusa.

Indijski reprezentativci trebali bi nastupiti u kvalifikacijama Europskog prvenstva u Zagrebu krajem svibnja i početkom lipnja, ali neće se natjecati za medalju.

- Ostat ćemo u Zagrebu gdje ćemo trenirati, prije nego što u srpnju otputujemo za Tokio, rekli su iz Nacionalnog streljačkog udruženja NRAI-a.

Organiziran je charter let za cijelu reprezentaciju do Zagreba, kako bi se minimizirala prijetnja zarazom.

U indijskoj reprezentaciji je 15 natjecatelja koji će 11. svibnja otputovati u Hrvatsku. Također je rečeno da će svi sportaši, uključujući trenere i dužnosnike primiti cjepivo do 6. svibnja.

image
Nastup indijskih streličara na Svjetskog kupu u Delhiju u ožujku 2021.
Money Sharma/Afp/Profimedia

Odluka da se baza indijske reprezentacije organizira u Hrvatskoj donesena je zbog velikog rasta broja zaraženih koronavirusom u Indiji zadnjih tjedana, koja je tamošnji zdravstveni sustav dovela do kolapsa.

Streljaštvo je u Indiji izuzetno važna olimpijska disciplina. Od 26 olimpijskih medalja koliko su ih osvojili, četiri dolaze baš iz te sportske discipline, uključujući zlato Abhinava Bindre na Olimpijadi 2008. godine. On je u Pekingu ispisao povijest osvojivši tek prvo zlato za Indiju u pojedinačnim sportovima i to u disciplini zračna puška.

Ograničenja u prelasku granice koja su mnoge zemlje nametnule Indiji stvorili su brojne probleme indijskim olimpijcima.

Indijska reprezentacija za kajak i kanu nije tako mogla otputovati na Tajland gdje su održane kvalifikacije za Tokio, a indijski atletičari također nisu mogli nastupiti u Poljskoj na natjecanju štafeta. Neki su sportaši već ranije napustili Indiju kako bi pronašli novi smještaj za pripremu za OI u Tokiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 14:15