POKOLJ U IZRAELU

Internetom kolaju brutalne snimke: Civili leže po ulicama, a militanti Hamasa vuku tijela izraelskih vojnika

Hamas tvrdi da je više od 30 izraelskih civila i vojnika zarobljeno tijekom subotnjeg napada na južni Izrael

Ubijeni civili na ulici

 /Twitter/afp

Društvene mreže preplavljene su gomilom videozapisa i slika koje prikazuju palestinske militante, odjevene u maskirnu odjeću i noseći vatreno oružje, kako prelaze ogradu i ulaze na izraelski teritorij. Videosnimke koje kruže društvenim mrežama prikazuju militante Hamasa kako vuku tijela izraelskih vojnika niz ulicu, otimaju civile i bacaju bombe na vozila hitne pomoći. Trebamo napomenuti da se radi o amaterskim snimkama te ne možemo potvrditi njihovu autentičnost.

Na jednoj snimci infiltrator paramotorom ulazi na izraelski teritorij. Videozapisi snimljeni mobitelima pokazuju navodno Hamasove militante koji dolijeću u Izrael. Hamas je kasnije objavio video snimke svojih boraca koji treniraju na paraglajderima. Glasnogovornik izraelskih obrambenih snaga rekao je da su se borci Hamasa infiltrirali s "kopna, mora i zraka", piše The Times of Israel.

Hamas tvrdi da je više od 30 izraelskih civila i vojnika zarobljeno tijekom subotnjeg napada na južni Izrael.

image

Ubijeni civili

Oren Ziv/Afp

Hamas je također objavio snimke koje pokazuju otimanje vozila izraelskih obrambenih snaga.

Fotografije objavljene na internetu pokazuju da je barijera duž granice s pojasom Gaze potpuno probijena na nekoliko točaka, a vozila Hamasa prolaze neometano. Nakon što su Hamasovi militanti koristili tunele kako bi napali izraelske vojnike u ratu 2014. godine, Izrael je sagradio tzv. "pametnu ogradu" na svojoj strani granice s Gazom. Ograda je više od šest metara i uključuje stotine kamera, radara i drugih senzora.

Palestinci su snimljeni kako slave kraj zarobljenog izraelskog tenka u blizini probijene ograde. Stanovnici koji žive uz granicu nastavljaju moliti za pomoć.

Internetom kolaju snimke ljudi koji navodno bježe iz Ereza, kibuca u jugozapadnom Izraelu, nakon što je izraelska vojska izgubila kontrolu nad kopnenim prijelazom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 09:03