ŠOKANTNA PREPISKA

‘Išarali mi mural od brata opet. Pobit ću ih sve! To je ona svinja debela uradila. Likvidirat ću ga javno. Bez kape‘

Pripadnici srpske kriminalne skupine terete se za sedam ubojstava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje

Veljko Belivuk

 Aplikacija Sky

Na Specijalnom sudu u Beogradu nastavljeno je suđenje organiziranoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji se pripadnici optužnicom terete za sedam ubojstava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Nakon što su u sudnici prikazane fotografije ubojstva Lazara Vukićevića, prikazana je prepiska na aplikaciji Sky ubijenog Zdravka Radojevića na kojoj se vidi da nepoznatoj osobi (NN) piše kako su mu išarali mural pokojnog brata.

U nekim od poruka aludira na Veljka Belivuka i braću Budimir, prenosi Nova.rs.

Radojević: Što radiš, brate moj?

NN: O, buraz, kako si? Ja se je**m s koronom, brate, evo par dana. Pa kući sam.

Radojević: Nikako.

NN: Što je bilo?

Radojević: Išarali mi mural od brata opet. Brate, pobit ću ih javno sve.

NN: Ma što pričaš, aoo. A grob im se iskopao. Buraz, to nitko nije do te braće glibave. Znaju koliko te to nervira, a biće i špija neko, rek‘o sam ti nikom ništa ne pričaj.

Radojević: Brate, je l’ možeš da mi pomogneš da pobijem govna? Ma brate, oni mene mrze, pa mrze. Očima ne mogu da me vide. To je ona svinja debela uradila. Ubit ću svinju javno. Bez kape.

NN: Ma da l’ si lud? Kakvi to da napraviš, gdje ćeš to raditi? Završit ćemo, siguran budi. Pa vidiš što nas je snašlo od smradova seljačkih, ne brini.

Radojević: A što drugo, brate moj?

NN: Samo daj da dobijemo pravu informaciju i neće više nikom ništa.

Radojević: A, brate, nema ih nigdje. Brate, je l’ mogu da dođem dole da se vidimo? Ja sad hoću sve, javno ću pseta pobiti.

NN: Možeš, samo da ozdravim.

Radojević: Po cijenu svega, brate moj.

NN: Dođi kad hoćeš. Ma gdje ćeš to raditi? Imaš familiju, nisi sam, mada razumijem te. Slikaj mi to da vidim, što je napravila bagra.

Radojević: Djeci ću im vaditi oči za ovo. Hoću da se sklonim i da tamanim pacove.

NN: Sve im je**m na svijetu, au majku im bolesnu…

Radojević: S fantomkama izašle p…

NN: Pa da li ove debilčine imaju gram mozga?

Radojević: Ni to ne smiju bez kape.

NN: A brate, da na sliku mrtvog čovjeka ovo rade, da ne vjeruješ.

Radojević: Je l’ me sad razumiješ što hoću javno?

NN: A razumijem, brate, al’ isti je… kad pođu na istu adresu. Nemoj da razmišljaš, završit ćemo to, gledaj za te štekove, smozgaj dok ozdravim, pa ćemo im je***i majku majčinu. Nek majkama svojim i svojim grobovima k****ve crtaju.

Radojević: Brate, sad ću da razmislim kako ću i što ću. Sad sam zvao da im poručim da ću im za ovo oči izvaditi. Javljam se, brate.

NN: A da l’ si lud, što radiš to?

Okrivljeni suradnik Bojan Hrvatin ispričao je da je čuo da je Zdravko Radojević namjeravao napasti ženu i dijete jednog od braće Budimir, ali da je Radojevića prvi put video kada je otet.

U sudnici su prikazane fotografije Radojevića, kao i fotografije njegovih automobila, a Hrvatin je rekao da je jedan od planova, od kojeg se naposljetku odustalo, bio da se pod Radojevićev automobil stavi eksploziv i da je to trebao učiniti on.

"Ja sam bio prisutan kad su stigle ove poruke. Tada smo bili u Turskoj. Braća Budimir su tražila da se prešara grafit i on je na to reagirao. Poruke su razmijenili Radojević i jedan pripadnik škaljarskog klana. Preziva se Đukić ili Vukadinović, ne mogu se sjetiti, navodno je istaknuti pripadnik klana. Radojević se njemu požalio, a mi smo dobili te poruke. Često smo nailazili na ovakve poruke od suprotstavljenih klanova i tu se može vidjeti kolika je ostrašćenost vladala i zato su nekada reakcije bile kakve su bile“, rekao je okrivljeni suradnik Srđan Lalić.

Iduća je prikazana fotografija „passata“ Zdravka Radojevića uz popratnu komunikaciju na aplikaciji Sky. Osoba NN poslala je poruku da na parkingu „nema ni ‘mečke’, ni ‘audija‘“ i da je četiri puta toga dana prošao pored parkinga.

Belivuk: Ma, idi, bre, kao nacrtano.

Miljković: Nije bolje mogao.

Miljković (šalje slike passata): Ovaj sad vozi, brate, S klasu je sakrio.

NN: Ispred zgrade je auto, ovaj passat. FD. Ispred kladionice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. ožujak 2024 19:36