VELIKI POTRES

ISPOVIJEST HRVATICE KOJA ŽIVI U MEXICO CITYJU 'Potres me uhvatio na ulici, toliko je treslo da sam mislila da će mi se tlo pod nogama otvoriti'

Janja Oković (u krugu)
 REUTERS

Hrvatica Janja Oković opisala nam je kako je izgledao trenutak kad se cijeli Mexico City zatresao.

“Potres me uhvatio na ulici kad sam izašla na gablec. Toliko je treslo da sam mislila da će mi se tlo pod nogama otvoriti. Dva sata sam hodala do doma jer drugačije nije bilo moguće. Prijateljica, također Hrvatica, vidjela je kako joj se pred očima urušavaju zgrade.

Cijeli je kvart smrdio na plin. Živim u kvartu koji je dosta pogođen. Urušile su se zgrade, jedna udaljena nekoliko minuta od moje.

Pale su fasade, balkoni, bilo je puno požara i eksplozija. Meksikanci su se udružili, svi pomažu, ljudi su na ulicama. Donose vodu, hranu i lijekove. Najviše se traže voda, lopate, kante i baterije. Moja zgrada nije oštećena, samo su mi popadale slike, tegle s biljkama i figure s polica. Svi poznati su živi i zdravi, ali u strahu i neizvjesnosti hoće li se ponoviti.

Shvatiš da sve što imaš u stanu gubi svaku vrijednost jer u trenutku kad moraš bježati, ništa ne možeš ponijeti sa sobom. Ja sam jedino zgrabila putovnicu jer nemamo ambasadu, pa je jako komplicirano ako se izgubi”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:49