NAPAD U MANCHESTERU

ISPOVIJEST ISTINSKOG JUNAKA KRVAVE NOĆI 'Bilo je mnogo djece prekrivene krvlju... izvlačio sam čavle iz njihovih ruku i lica'

 Reuters / ITV

Beskućnik iz Manchestera Stephen Jones priskočio je u pomoć ozlijeđenima u terorističkom napadu na koncertu Ariane Grande u Manchesteru u utorak, a svoje je svjedočanstvo podijelio s nacionalnim TV kanalom ITV.

- Bilo je mnogo djece, prekrivene krvlju, plakala su, opisao je Jones prizore ispred mančesterske Arene.

- Morao sam izvlačiti čavle iz njihovih ruku, i iz lica male djevojčice, kazao je Jones, i objasnio kako je pomogao jer 'ne bi mogao živjeti sa sobom da se okrenuo i otišao'.

Još jedan beskućnik, Chris Parker, prosio je u auli stadiona kada je začuo eksploziju. Također je pomogao brojnoj djeci, a posebno se sjeća djevojčice koja je ostala bez obje noge i nije znala gdje su joj roditelji.

- Eksplozija me srušila na pod, a kada sam se digao, instinkt mi je rekao da se moram vratiti i pomoći, rekao je Parker.

- Ljudi su ležali na podu posvuda. Vidio sam djevojčicu ... nije imala noge. Zagrnuo sam ju u majicu sa štanda i pitao 'gdje su ti mama i tata?'. Rekla mi je: 'tata mi je na poslu, a mama mi je gore'.

Parker je opisao i kako mu je 60-godišnja gospođa preminula na rukama.

- Imala je 60-ak godina i bila je tamo s obitelji. Nisam prestao plakati od tad. Najgore od svega je što je to bio koncert za djecu, kazao je.

Građani su u međuvremenu otvorili crowdfunding stranice za Jonesa i Parkera, kako bi im pomogli da se postave na noge. Za Jonesa je već uplaćeno preko 25.000 funti, a za Parkera više od 21.000.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:59