PRIJETI MU SMRTNA KAZNA

ISPOVIJEST MAJKE BOSTONSKOG BOMBAŠA 'Amerika je terorist, a moj je sin najbolji od najboljih!'

 AFP

Majka Džohara Carnajeva, 21-godišnjaka osuđenog za izvršenje devastirajućeg bombaškog napada tijekom maratona u Bostonu 2013. godine, u poruci kojom brani sina nazvala je Sjedinjene Američke Države 'teroristima'.

Carnajev je okrivljen prema svim točkama optužnice za ulogu aktiviranja bombi na cilju maratona, no njegova majka Zubeidat Carnajeva nastavlja naglašavati njegovu nevinost.

Obiteljski je prijatelj naveo kako je gospođa Carnajeva, podrijetlom iz Rusije, poslala poruku navodeći kako je njezin sin 'najbolji od najboljih'.

Poruka je objavljena na društvenim mrežama te na jednom ruskom društvenom servisu u grupi 'Pomoć za Džohara'.

- Svima govorim da nikada neću zaboraviti njihovu podršku. Neka ih stvoritelj blagoslovi za pomoć mom jedinom sinu. Amerika je terorist i svi znaju to. Moj sin je najbolji od najboljih. Hvala svima koji ste uz nas - napisala je Carnajeva u poruci.

I ranije je tvrdila kako je njezin sin nevin.

Džohar Carnajev okrivljen je prema čak 17 točaka optužnice i mogao bi dobiti smrtnu kaznu. Drugo saslušanje počinje idućeg tjedna i već tamo bi se mogla potvrditi njegova kazna.

Carnajev i njegov brat Tamerlan postavili su bombe na cilj Bostonskog maratona u travnju 2013. Eksplozije su ubile troje i ranile više od 260 ljudi. Braća su pobjegla s mjesta nesreće nakon čega je uslijedila potraga za njima u kojoj je na kraju ubijen jedan policajac te Tamerlan. Carnajevi odvjetnici tvrde da je upravo stariji brat bio pokretačka snaga za napade prezentirajući mlađeg brata kao naivnog sljedbenika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 09:03