SKANDAL NA LETU

ISPOVIJEST PUTNICE 'Stjuard mi je stavio ruku u gaćice, nisam mogla vrištati od straha'

Australka Laura Bushney je detaljno opisala navodni seksualni napad glavnog stjuarda koji se dogodio za vrijeme leta Malaysia Airlinesom. Napad se dogodio tijekom noći dok je ona pokušavala zaspati.

Avion je letio od Kuala Lumpura do Pariza kad je navodni napadač na Lauru Mohammed Rosli Bin Ab Karim sjeo na sjedište pored njezinog i stavio svoju ruku ispod deke i zatim u njezine gaćice. Napad se dogodio tri sata nakon što je avion uzletio.

Ovu optužbu je 54-godišnji stjuard odbacio uz tvrdnju da se žena nije opirala.

Ona tvrdi da je Rosli dodirnuo njezino bedro prije nego je stavio ruku ispod njezine odjeće uz izgovor da je samo 'tješi'.

Kaže da se u tom trenutku osjećala uplašeno i nije bila u stanju vrištati i zvati nekoga u pomoć. Pokušala je odgurnuti njegovu ruku, ali Rosli nije odustajao.

Nakon što je Rosli otišao, Laura Bushney je uspjela kazati putnici Sophie Lachance koja se nalazila u blizini što se dogodilo. Ona je nagovorila Lauru da sve prijavi policiji.

Bushney je uspjela svojim mobilnim telefonom snimiti razgovor koji je sa Roslijem imala nakon seksualnog napada.

Rosli je zatim otišao, ali se vratio pola sata kasnije i opet je počeo dodirivati.

'Mogla sam osjetiti da je dobio erekciju i da se trlja uz mene. Stavio je ruku u moje gaćice i zatim svoje prste u mene.', kazala je Laura Bushley u intervjuu za američku TV postaju.

'To je silovanje', komentirala je TV voditeljica. 'Da', složila se Laura uz suze.

Nakon što ju je voditeljica upitala je li se pokušala oduprijeti, odgovorila je 'ne'.

Bushley je upozorila osoblje aviona o tome što se dogodilo, pa je zatim bila prebačena u prostor prve klase, a i kapetan je u jednom trenutku došao razgovarati s njom. Međutim, nitko nije spriječio glavnog stjuarda da joj se opet približi i da nastavi sa napadom.

Na aerodromu u Parizu Roslija je ispitala policija, a Laura je odvedena na tjelesni pregled.

Dužnosnik zračne kompanije joj je kazao da u slučaju podnošenja lažne prijave može zapasti u ozbiljnu nevolju. Unatoč upozorenju, Laura je o događaju informirala francusku policiju.

Rosli je na optužbe kazao policiji da njegova namjera nije bila da siluje i kazao je da se ona nije odupirala.

Rosliju će biti suđeno u Francuskoj za šest ili sedam mjeseci, a mogao bi dobiti do 15 godina zatvora ukoliko se utvrdi da je kriv.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 03:16