KOBNA INTERVENCIJA

Istraga u Londonu: Policija usmrtila čovjeka koji je prijetio da će se ubiti

U stanu, na adresi u Weston Greenu u Dagenhamu, pronađeno je vatreno oružje kakvo ne koristi policija

Ilustrativna fotografija

 Henry Nicholls/AFP

Nazvao je policiju i rekao da je naoružan i da želi izvršiti samoubojstvo. Kad su policajci stigli na njegovu adresu u Dagenhamu u istočnom dijelu Londona, nisu mu uspjeli spasiti život. Čovjek je umro od policijskog metka, a istraga bi trebala utvrditi što se točno dogodilo.

Policajci su dobili poziv da interveniraju na adresi u Weston Greenu u Dagenhamu u četvrtak oko 20 sati, prenosi BBC. Muškarac je nazvao policiju rekavši da mu je pri ruci vatreno oružje i da si želi oduzeti život. Nešto prije 21 sat policajci su zapucali, muškarac je pao mrtav.

Londonska policija o slučaju je izvijestila Neovisni ured za ispitivanje djelovanja policije (IOPC). IOPC je potvrdio da je počeo istragu. Nikakve detalje zasad ne žele otkriti. Policija je objavila da je s policajcima na navedenu adresu došao stručni pregovarač kako bi "doveo incident do sigurnog završetka". Umjesto toga, sve je završilo pucnjavom. U stanu je pronađeno vatreno oružje kakvo ne koristi policija. Muškarcu u kojeg su pucali policajci pružena je medicinska pomoć, ali nije mu bilo spasa. Proglašen je mrtvim na mjestu događaja, prenosi BBC. Mediji nisu prenijeli identitet muškarca, za kojeg se smatra da je imao 40 godina.

Pomoćnik policijskog načelnika Matt Twist ističe da se vrlo rijetko događa policijska pucnjava sa smrtnim ishodom.

"Naši naoružani časnici su visokoobučeni i rade danonoćno na sigurnosti u Londonu. Tražimo od njih da svaki dan obavljaju jako težak posao i donose odluke u djeliću sekunde, pod velikim pritiskom", rekao je Twist.

Na prijavljenoj adresi, na koju su policajci došli nakon dojave čovjeka da si želi oduzeti život, pronašli su dva komada vatrenog oružja, piše The Guardian. Čovjek je rekao policiji da je oružje napunjeno.

The Guardian prenosi da je londonska policija objavila kako su njihovi ljudi pokušali stupiti u kontakt s 40-godišnjakom prije nego što je policajac malo prije 21 sat ispalio dva hica u njega, nakon što je napustio stan iz kojeg je bio nazvao policiju oko sat vremena ranije.

Unatoč naporima policije i Hitne pomoći, muškarac je u 21.30 sati proglašen mrtvim. Jedan komad oružja pronađen je u njegovoj blizini, a drugi u njegovu stanu, objavio je IOPC. Znamo da ima pitanja o tome što se dogodilo, ali važno je da utvrdimo činjenice o ovom incidentu prije nego što dalje komentiramo, zaključila je Amanda Rowe, ravnateljica IOPC-ja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 04:55