NOVI DETALJI

ISTRAŽITELJI O SCHUMACHERU 'Snimka s njegove kacige vrlo je dobra, otkrit ćemo zašto je došlo do nesreće na stazi'

Francusko je tužiteljstvo objavilo neke nove detalje istrage o padu njemačke automobilističke legende
 AFP

ALBERTVILLE - Francuski su istražitelji pregledali snimku kamere pričvršćene za kacigu Michaela Schumachera (45), koja je snimila trenutak njegova tragičnog pada na skijalištu u Meribelu, objavilo je tužiteljstvo u Albertvilleu na današnjoj konferenciji za novinare.

Tužitelj Patrick Quincy naveo je da je snimka prilično dobra te da će je dati na detaljan pregled stručnjacima za alpinizam. Nije iznosio previše detalja o samim okolnostima pada automobilističke legende, ali je rekao da su ga spasioci pronašli osam metara od skijaške staze, za koju istražitelji tvrde da je bila označena korektno.

Najavljeno je da će biti napravljena rekonstrukcija pada, nakon čega bi se s gotovo potpunom sigurnošću moglo znati kako je do njega došlo. Na pitanje novinara o brzini kojom se Schumacher kretao niz planinu, Quincy nije znao precizno odgovoriti. Samo je napomenuo da se sa snimke može zaključiti da je on vrlo dobar skijaš.

Proteklih se dana pojavio niz špekulacija - prema nekima je Schumacher sumanuto jurio brzinom većom od 100 kilometara na sat, a prema drugima je išao relativno sporo, tek oko 20 km/h. Jedan je njemački turist rekao da je njegov pad slučajno zabilježio dok je snimao svoju djevojku, ali francuski istražitelji kažu da tu navodnu snimku još nisu vidjeli.

Schumacher je pao i teško se ozlijedio 29. prosinca. Isprva je izgledalo daje pretrpio lakše ozljede da bi se nekoliko sati kasnije ispostavilo kako se zapravo bori za život. Helikopterom je prebačen u sveučilišnu bolnicu u Grenobleu, gdje su ga liječnici stavili u induciranu komu, iz koje ga još nisu probudili.

Prema posljednjim informacijama njegova liječničkog konzilija, stanje mu je i dalje kritično, ali stabilno. Schumacherova glasnogovornica Sabine Kehm demantirala je informacije nekih njemačkih medija da više nije u životnoj opasnosti, a njegova supruga Corinna medije je zamolila da njezinu obitelj ostave na miru te da napuste bolnicu i prekinu špekulirati o Schumijevom stanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 14:13