PAD BLADE RUNNERA

ISTRAŽUJU MOTIV BRUTALNOG UBOJSTVA Pistorius je ubio djevojku Reevu jer ga je varala s bivšim dečkom ragbijašem?

Policija je u kući slavnog atletičara pronašla krvavu palicu, a djevojka je imala smrskanu lubanju
 AFP

NOVO 19:28 - Nakon pronalaska krvave palice za kriket policija istražuje nekoliko teorija koje su mogle dovesti do smrti Reeve Steenkamp, ubijene djevojke Oscara Pistoriusa.

Iako je Reeva navodno pronađena smrskane lubanje, policija i dalje nije sigurna je li upravo spomenuta palica predmet kojim je ubijena, ili su joj prije toga presudila četiri hica iz pištolja.

Policija zasad barata s tri teorije: Prema jednoj je Pistorius napao Reevu prije nego li ju je ustrijelio pištoljem, prema drugoj palicu je iskoristio kako bi razbio vrata kupaonice a potom ustrijelio, a prema trećoj krvavu palicu je upotrijebila upravo Reeva kako bi se obranila.

Također, na vidjelo su izašla nagađanja da je Pistorius zločin počinio jer je otkrio da ga Reeva vara s njegovim bliskim prijateljem, koji je navodno ujedno i njezin dugogodišnji prijatelj, ali i bivši dečko. Radi se o južnoafričkom igraču ragbija Francoisu Hougaardu (24), inače poznatom po reputaciji playboya. On je dan nakon Reevine smrti propustio prvenstvenu utakmicu.

Među ljudima koji su na Twitteru komentirali povezanost ubijene Reeve i ragbi igrača Hougaarda bio je i osobni pomoćnik Nelsona Mandele.

------------------------------------------

12:50 Pistoriusov najbolji prijatelj ispričao je za novine Sunday People kako ga je Oscar nazvao odmah nakon stravičnog ubojstva njegove djevojke Reeve.

‘Moja draga, ubio sam svoju dragu. Bože, uzmi me!’, navodno je kroz plač Pistorius rekao svome prijatelju

Justin Divaris (27) rekao je kako je poziv primio u 3.55 ujutro. Dakle, Pistorius je nazvao njega prije Hitne pomoći.

‘Pitao sam ga što to govori. Ništa mi nije bilo jasno' rekao je Justin te je dodao kako mu je Pistorius rekao da se dogodila 'strašna nesreća' te da je upucao svoju djevojku Reevu.

Odmah je krenuo prema domu svog prijatelja da vidi što se događa, ali kada je stigao u kući je već bila policija.

------------------------------------------

Prema pisanju lokalnih medija, južnoafrička policija pronašla je krvavu palicu za kriket u domu paraolimpijca Oscara Piostoriusa.

On je osumnjičen da je na Valentinovo s četiri hica iz pištolja ubio svoju djevojku Reeve Steenkamp. Prvo je rekao da je u svoju djevojku pucao misleći da je provalnik, ali nakon iskaza niza svjedoka i susjeda koji su tvrdili da su čak dva sata ranije u njegovoj kući čuli buku i ženski vrisak, policija je Pistoriusa počela sumnjičiti za brutalno ubojstvo s predumišljajem .

Izvor iz policije rekao je dnevniku City Pressu da je lubanja ubijene djevojke bila smrskana, a na palici je pronađena velika količina krvi. Istražitelji, međutim, još uvijek pokušavaju otkriti je li palica korištena za napad na Steenkamp ili ju je ona upotrijebila za samoobranu.

- Sumnjamo da je prvim hicem u spavaćoj sobi Steenkamp pogođena u kuk. Nakon toga je pobjegla u kupaonicu, a osumnjičenik je kroz vrata opalio još tri hica, otkrio je policijski izvor za City Press.

Pistorius, atletičar s amputirane obje potkoljenice, koji je lani na Olimpijskim igrama u Londonu nastupio u konkurenciji tjelesno zdravih sportaša, nalazi se u pritvoru. Kada se u petak pojavio na sudu otpuno se slomio i briznuo u plač, a jučer su se u nekim medijima pojavile informacije da je učinio sve kako bi pomogao svojoj djevojci te da ju je nosio niz stepenice i dao joj umjetno disanje .

U utorak će biti odlučeno hoće li biti pušten uz jamčevinu, odnosno hoće li se moći braniti sa slobode. Ukoliko bude proglašen krivim, mogao bi dobiti doživotnu zatvorsku kaznu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 17:12