DESET GODINA UŽASA

IZA FOTOGRAFIJA JUSTINA BIEBERA GODINAMA SE SKRIVAO NOTORNI PEDOFIL Čak je i policija šokirana koliko je djece prevario: 'Ovo je strašno!'

 Boris Kovačev / CROPIX

Čovjek koji se predstavlja kao pop zvijezda Justin Bieber optužen je za više od 900 seksualnih prijestupa s djecom, piše Sky News.

Australac (42) iz Queenslanda koji predaje pravo optužen je da je koristio Facebook i Skype kako bi se predstavljao kao kanadski pjevač. Iz policije poručuju kako je preko ovih platformi nagovarao djecu da mu šalju eksplicitne fotografije.

Muškarac je uhićen u studenom prošle godine nakon što njemačke i američke vlasti dojavile Australcima za njega, a zatim je australska policija izvršila raciju u njegovom domu.

'Nakon detaljne pretrage njegovog računala, optužen je za još 931 seksualnih prijestupa s maloljetnicima.

Optužen je za silovanje, izradu eksplicitnih materijala s djecom, neprimjeren odnos s djecom, a optužbe datiraju još iz 2007. godine.

Detektiv Jon Rouse koji vodi cijeli slučaj opisao je optužbe kao 'užasavajuće' te apelira na sve obožavatelje Justine Biebera (koji se nazivaju Beliebersima) da budu pažljivi kada koriste internet.

'Ova istraga je pokazala svu ranjivost djece koja koriste društvene mreže kada nalete na ovakvog predatora koji će iskoristiti internet da bi zaveo svoje žrtve. Činjenica da je toliki broj djece zbilja vjerovao da održava komunikaciju sa svojim pop idolom tjera nas da kao društvo ozbiljno promislimo kako educirati djecu oko sigurnosti na internetu', kazao je detektiv Rouse.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 10:17