DETALJI UHIĆENJA

Izbjegnuto krvoproliće, ali ‘superboss‘ nije odustajao do kraja: Pokušao je pobjeći kroz kafić!

Agenzia Italija piše da iako se samom činu uhićenja nije opirao, lisice na ruke stavili su mu Carabinieri naoružani do zuba kad su ga opkolili u kafiću

Matteo Messina

 Profimedia/

U Italiji je uhićen sicilijanski mafijaški šef Matteo Messina Denaro (60) koji je bio 30 godina u bijegu. Istragu koja je dovela do uhićenja šefa Cose Nostre koordinirali su tužitelj iz Palerma Maurizio de Lucia i zamjenik tužitelja Paolo Guido, doznaje agencija ANSA.

Prema dostupnim informacijama, uhićen je u privatnoj klinici u Palermu.

U privatnu polikliniku Maddalena u Palermu, prema informacijama talijanskih istražitelja koji za mafijaškim bjeguncem tragaju puna tri desetljeća, kad je došao na redovni pregled koji obavlja nekoliko puta godišnje zbog zdravstvenih tegoba, ništa nije prepušteno slučaju. Među bolničko osoblje carabinieri su se neprimjetno infiltrirali kako, kad dođe vrijeme za početak akcije i uhićenje, nitko ne nastrada. Prema pisanju talijanskih medija, bilo ih je najmanje 20-ak, a prilikom samog čina uhićenja 60-godišnji Matteo Messina Denaro nije se opirao. Nitko od drugih pacijenata se, navode upućeni u problematiku, nije našao životno ugrožen.

image

Matteo Messina Denaro

/Carabinieri

Agenzia Italija piše da iako se samom činu uhićenja nije opirao, lisice na ruke stavili su mu Carabinieri naoružani do zuba kad su ga opkolili u kafiću u sklopu poliklinike Maddalena. Isti mediji navodi da je Denaro, kad je shvatio da mu je kraj i da su mu za petama na bolničkom hodniku unatoč činjenici da se prijavio pod lažnim imenom kao što je pod lažnim imenom bio svojedobno i operiran te hospitaliziran, pokušao je pobjeći kroz bolnički kafić, međutim, uzalud.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 11:50