CURE POTRESNE SNIMKE

Izraelska granata pala na skupinu inozemnih reportera, ima mrtvih i ranjenih: ‘Što se dogodilo? Ne osjećam noge‘

Zasad kruže nepotvrđena izvješća da je novinarsku ekipu pogodila izraelska topnička vatra.

Ranjeni novinari u Libanonu

 /Facebook

Izraelska granata pala je na skupinu inozemnih novinara koji su pratili sukobe duž granice Izraela i Libanona pri čemu je poginula jedna osoba, a šestero ih je ozlijeđeno.

Fotograf AP vidio je na licu mjesta tijelo poginulog novinara, a Reuters je potvrdio da je riječ o njihovu snimatelju Issamu Abdallahu.

- Issam je u Reutersovoj novinarskoj ekipi u južnom Libanonu bio zadužen za osiguravanje signala za prijenose uživo. Tražit ćemo iscrpne informacije o tragičnom događaju, izvijestio je Reuters.

Reutersovi novinari Thaer Al-Sudani i Maher Nazeh ozlijeđeni su u napadu. Među ozlijeđenima su i dva novinara katarske Al Jazeere, Elie Brakhya i Carmen Joukhadar.

Novinar Abdallah ima bazu u Bejrutu, a u trenutku pogibije nalazio se blizu libanonskog pograničnog sela Alma al-Shaab kada je granata pogodila njegovu kameru. Bio je u društvu novinara AFP-a i Al Jazeere.

Na društvenim mrežama objavljena je snimka eksplozije koja sugerira da je kameru pogodila granata. Čuje se glas žene koja vrišti jer je očito ozlijeđena u napadu: ‘Što se dogodilo? Što se dogodilo? Ne osjećam noge‘.

Objavljena je i druga snimka koja prikazuje zapaljeno vozilo i ženu koja leži. Na sebi ima pancirni prsluk s natpisom PRESS.

Zasad kruže nepotvrđena izvješća da je novinarsku ekipu pogodila izraelska topnička vatra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 18:21