STEVEN GORDON

'JA SAM ČISTO ZLO, ZASLUŽUJEM SMRT' Nevjerojatna zatvorska ispovijest serijskog silovatelja i četverostrukog ubojice koji čeka smrtnu kaznu

 Oklahoma, Santa Ana, Anaheim Police

Serijski ubojica koji je oteo, silovao i ubio četiri žene u Kaliforniji po prvi puta je progovorio o svojim nedjelima i priznao da ono što je učinio je 'gore od najgoreg zla'. Steven Gordon je u velikoj ispovijesti iz zatvora za NBC News priznao da je 'zaj****'.

Gordon je po Kaliforniji 'operirao' 2013. i 2014. godine, a na smrt je osuđen prošle godine. Sudac koji ga je osudio imao je vjerojatno najlakši posao u karijeri budući da ga je Gordon preklinjao da ga osudi na smrtnu kaznu.

- Zaslužujem to. Želim umrijeti, rekao je u sudnici.

Dok čeka smrt, Gordon u zatvoru krati dane čitajući pisma svoje nećakinje. Međutim, daleko od toga da ga ta štiva razvesele, budući da mu nećakinja redovito poručuje 'da je odvratan'.

- Volim svoju nećakinju više od bilo koga. U zadnjem pismu mi je napisala 'kako si mogao to učiniti tim ženama?. Zao si, odvratan si' - prepričava Gordon dodajući da se nakon tih poruka osjeća prilično loše.

A što na sve to kaže njegova obitelj?

- Očito nismo presretni...

Gordonu je kod mučenja i ubijanja žena obilato pomagao Franc Cano. Obojica su na nogama imali narukvice s GPS-om koje su morali nositi zbog ranijih seksualnih prijestupa, ali su ih povremeno skidali tako da ih je policija dugo tražila. Na kraju su obojica uhićena u Alabami.

Zanimljivo, Gordon je za ubojstva optužio ljude koji su trebali pratiti njegovo kretanje preko GPS-a. Da su ti ljudi odradili svoj posao on se nikad ne bi upoznao s Canom i žene bi danas bile žive, tvrdi. Manijake je odala SMS poruka koju je Gordon poslao Canu nakon ubojstva posljednje žene.

- Ova je bila najbolja, rekao je.

Poslije se DNK pronađen na tijelu Jarrae Estepp podudarao s Gordonom i Canom i tu više nije bilo dileme tko ju je ubio.

Gordon je ekspresno osuđen na smrt nakon što je otkazao punomoć odvjetniku, te se odlučio braniti sam. Međutim, to nije bila obrana, samo je kratko rekao da je kriv i da zaslužuje umrijeti. S druge strane, suđenje Canu još nije ni počelo.

- Čuvam pisma nećakinje i redovito ih čitam. Zašto? Da zadržim fokus na činjenici da sam zaj****. Je li to dobar izraz? Vjerojatno ne, jer ne želim reći ono što zaista mislim - rekao je Gordon, a novinar ga je upitao zašto ne želi reći.

- Zato što smo ja i on napravili nešto što je gore od najgoreg zla.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 00:26