UZRUJAO JAVNOST

JEDAN OD NAJBOGATIJIH I NAJMOĆNIJIH DIZAJNERA DANAŠNJICE ŠOKIRAO SVIJET Karl Lagerfeld napao Merkel i izazvao zgražanje zbog komentara o holokaustu

 Patrick Aventurier / Getty Images

Karl Lagerfeld, slavni dizajner i jedan od najutjecajnijih ljudi u svijetu visoke mode, šokirao je gledatelje na jednoj francuskoj televiziji.

Televizijska stanica zaprimila je na stotine gnjevnih komentara uzrujanih gledatelja kojima se nije svidjelo njegovo viđenje trenutne njemačke migracijske politike, kao ni kontroverzna stajališta o holokaustu.

- Ne može netko, iako je riječ o događajima koji su desetljećima iza nas, pobiti na mijijune Židova, a onda na njihovo mjesto dovesti na mijune njihovih zakletih neprijatelja - kazao je 80-godišnji dizajner Chanela.

- Poznam nekoga u Njemačkoj tko je primio mladog Sirijca, a onda mi nakon četiri dana kazao: 'Najbolja stvar koju su Nijemci izmislili je holokaust' - dodao je Lagerfeld, prenosi Guardian.

Lagerfeld, koji je rođen u Hamburgu u vrijeme kada se Adolf Hitler dokopao vlasti, poznat je po svojim kontroverznim izjavama, a posebna mu je meta njemačka kancelarka.

- Pastorova kćerka je već primila milijune i milijune imigranata i oni su integrirani, rade i sve je super... Ne mora uzimati još milijun imigranata kako bi popravila imidž zločeste pomajke nakon grčke krize - kazao je Lagerfeld.

- Pogledajte Francusku, zemlju ljudskih prava. Koliko su oni primili izbjeglica? 10.000? 20.000?' - upitao se Lagerfeld.

Ne treba ni napominjati kako su društvene mreže 'poludjele' na posljednji ispad slavnog dizajnera, no bilo je i onih koji su branili njegova stajališta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. svibanj 2024 13:02