TVRDI DA JE PREVARENA

Jedna od osumnjičenica za ubojstvo polubrata sjevernokorejskog diktatora Kim Jong-una mislila je da sudjeluje u 'televizijskoj šali'

Međunarodna zračna luka Kuala Lumpur
 Lai Seng Sin / REUTERS

Indonežanka uhićena pod sumnjom da je upletena u ubojstvo polubrata sjevernokorejskog diktatora Kim Jong-una mislila je da sudjeluje u šali humoristične televizijske emisije, rekao je šef indonezijske policije, citirajući informacije koje je dobio od malezijskih vlasti, piše The Guardian.

Tito Karnavian, šef indonezijske policije, rekao je novinarima da je Siti Aisyah plaćena da sudjeluje u šalama. Karnavian je dodao da su ona i druga žena izvodile šale koje su uključivale nagovaranje muškaraca da zatvore oče kako bi ih zalile vodom.

'Tako što su izvele tri ili četiri puta te su zato bile plaćene nekoliko dolara. Kod posljednje mete, Kim Jong-nama, u spreju s vodom je navodno bilo opasnih materijala', rekao je Karnavian. 'Nije bila svjesna da se radi pokušaju atentata koji su navodno organizirali strani tajni agenti.'

Sitijina se obitelj šokirala kada je čula da je uključena u ovaj slučaj, opisavši djevojku kao majku koja živi teško i koja je u Maleziju putovala poslovno. Policija je u potrazi za sumnjivcima u četvrtak uhitila i njezinog 26-godišnjeg dečka. Potraga za osobama uključenima u atentat još uvijek traje.

Vlasti još uvijek istražuju je li Siti s još jednom ženom u zračnoj luci u Kuala Lumpuru ubila 46-godišnjeg Sjevernokoreanca u egzilu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:12