NALAZ LIJEČNIKA

Jovanka Broz bori se za život u bolnici

 CROPIX/Arhiva

NOVO 18:07 BEOGRAD - Stanje Jovanke Broz je teško i smještena je na intenzivnoj nezi, rekao je direktor Urgentnog centra Zlatibor Lončar, javlja B92.

- Jovanka Broz je u polusvjesnom stanju i reagira samo na grube podržaje. Prve analize ukazuju na početak sepse - rekao je Lončar novinarima.

Prema njegovim riječima, reč je o veoma zapuštenom stanju i naveo da je Jovanka Broz u Urgentni centar stigla oko 13.30, polusvjesna i s vrlo lošom krvnom slikom, problemima s mokrenjem, ranama od ležanja i ranom nepoznatog porijekla na prsnom košu.

Jovanka Broz je u Urgentni centar došla u pratnji dvojice rođaka, a prema njihovim riječima, ona je prethodnih dana odbijala da je odvedu kod liječnika pa je u tu ustanovu dovedena tek kada nije bila u stanju da se usprotivi.

Prema riječima liječnika, nema naznaka da je Titova udovica doživjela infarkt.

-----------------------------------------------------

15:10 Jovanka Broz (89), udovica nekadašnjeg doživotnog predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita, preživjela je lakši infarkt i primljena je u Urgentni centar Kliničkog centra Srbije (KCS), izvijestili su u petak beogradski mediji.

Vijest da je nekadašnja prva dama Jugoslavije smještena na intenzivnu njegu kardiovaskularnog odjela KCS-a, objavili su vodeći beogradski elektronički mediji, navodeći da je ravnatelj Urgentnog centra dr. Zaltibor Lončar osobno preuzeo brigu o Jovanki Broz i za kasno popodne najavio tiskovnu konferenciju.

Jovanka Broz otvorila dušu u velikom inetrvjuu: 'Tito je volio žene više nego Sulejman Veličanstveni!'

Po saznanjima beogradskog "Blica", Jovanka Broz je "na nogama preživjela lakši infarkt", u svjesnom je stanju, a očekuje se da će je posjetiti potpredsjednik srbijanske vlade i ministar trgovine Rasim Ljajić, koji je ranije kao ministar rada i socijalne skrbi bio jedni državni dužnosnik koji je kontaktirao s Titovom udovicom.

Jovanku je posjetio, kako saznaje "Blic" , i srpski premijer Ivica Dačić.

INTERVJU S JOVANKOM BROZ 'Već me godinama zastrašuju, zbog mira Srbije i Hrvatske žele sakriti sve što znam'

Jovanka Broz ima 89 godina i od Titove smrti 1980. živi povučeno, u gotovo potpunoj izolaciji u beogradskom naselju Dedinje. Prije nepunih mjesec dana u seriji tekstova "Blic" je prenio njezinu ispovijest o zajedničkim godinama provedenim uz Tita i tihom političkom progonu kojem je bila izložena, da bi nakon Titove smrti završila, praktično u kućnom pritvoru.

'TITU SU PRIJETILI NOŽEM I TRAŽILI DA SE RAZVEDE OD MENE!' Ispovijest Jovanke Broz

S Titom je bila u braku od 1952. do njegove smrti 1980. Imala je čin potpukovnice JNA.

U srpnju 2009. godine tadašnji ministri unutarnjih poslova Ivica Dačić i socijalne skrbi Rasim Ljajić uručili su Jovanki Broz osobne dokumente - putovnicu i osobnu iskaznicu, koje nije imala skoro tri desetljeća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 11:57