DRAMA

KAOS NA JEDNOM OD NAJVEĆIH AMERIČKIH SVEUČILIŠTA Poludjeli napadač autom pokosio studente pa nasrnuo na njih satarom, čula se i pucnjava

Ilustracija
 cc

Na sveučilištu Ohio State u Columbusu, koje pohađa 58.600 studenata, u ponedjeljak ujutro došlo je do oružanog incidenta u kojem je najmanje devet osoba ranjeno, a jedan osumnjičenik je ubijen.

'Bježite, sakrijte se, borite se', stajalo je u uputi sveučilišta koja je putem SMS poruke i društvenih mreža odaslana nešto prije 10 sati. Ispostavilo se da je napadač upao u jednu od sveučilišnih zgrada, u kojoj se čula pucnjava, a svjedoci tvrde da je dio ljudi napadnut oštrim predmetom, moguće mačetom.

Na mjesto događaja stigao je veći broj policijskih ekipa i ambulantnih vozila. Angažiran je i FBI, ali i specijalna policijska antiteroristička jedinica. Sve je okončano oko 11:30 po lokalnom vremenu kada je ukinuta uzbuna i cijeli prostor kampusa, jednog od najvećih u Americi, osiguran.

Policija je potvrdila da je osumnjičenik, koji je nakon krvavog pohoda pobjegao u jednu garažu, likvidiran. Sveučilište je izvijestilo da je dio ozlijeđenih napadnut oštrim predmetom, a najmanje jedna osoba u bolnici je završila jer je udarena automobilom. Naknadno je utvrđeno da je napadač, nakon što se automobilom zaletio u skupinu pješaka, izašao i nasrnuo na njih satarom.

Motivi napadača, za kojeg svjedoci kažu da je čitavo vrijeme bio izrazito smiren, nisu poznati. Zasad nije objavljen ni njegov identitet.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 16:08