POČELO JE

Kaotična oluja u mediteranskom dragulju, orkanski vjetrovi od 120 km/h nose sve pred sobom: ‘Ne usuđujemo se van!‘

Lokalni mediji izvijestili su da se u nedjelju ujutro na otoku dogodilo više od 80 incidenata povezanih s poplavama unutar sat vremena

Oluja na Mallorci

 /Screenshot Twitter

Britanski par opisao je kako su morali bježati spašavajući svoje živote s dvoje djece i bebom u kolicima dok su vjetrovi brzinom od 120 km/h i jaka kiša harali španjolskim otokom Mallorca.

Jessica Gorman i njezin zaručnik Scott, koji su se zaručili dan prije nego što su zastrašujuće oluje poharale otok, rekli su da se ono što je počelo kao lijepa obiteljska šetnja do stare gradske tržnice u Puerto Pollensi ubrzo ‘pretvorilo u kaos‘.

Gospođa Gorman ispričala je za MailOnline kako se morala boriti s vjetrovima snage uragana sa svojom tromjesečnom bebom Ritchiejem, petogodišnjim sinom Romanom i sedmogodišnjim dječakom Piersom jer nije bilo taksija u blizini.

- Zapravo smo morali trčati što smo brže mogli pola sata do našeg hotela. Ceste su bile prazne, nije bilo automobila, bilo je kao u gradu duhova. Djeca su vrištala, a posebno smo se brinuli za bebu. Bilo je tako vjetrovito, kolica su bježala s jedne na drugu stranu... Bilo je užasno - ispričala je Gorman.

Upozorenja na jake vjetrove, kišu i tuču izdana su u nedjelju diljem Mallorce, Ibize, Menorce i Formentere, a Gorman je rekla kako su ‘naleti vode dolazili niotkuda‘, dodajući da ‘nikada prije nije vidjela ovakvu kišu‘.

Majka troje djece ispričala je kako je njezin zaručnik stajao vani oko sat i pol potpuno mokar dok je pokušavao zaustaviti automobile jer je njezina zaliha mlijeka za bebu nestala.

Nakon što su jurili ulicama s dječjim kolicima, konačno su se vratili u hotel - samo da bi otkrili da je prizemlje poplavljeno.

- Bilo je to tako zastrašujuće iskustvo. Mislili smo otići u lijepu malu šetnju do tržnice, ali pretvorilo se u kaos. Bilo je baš zastrašujuće.

Gorman je rekla da je jedina dobra vijest to što se dan ranije zaručila.

- Zapravo smo to planirali učiniti danas pa je dobro što smo to učinili jučer na suncu - rekla je kroz smijeh.

Lokalni mediji izvijestili su da se u nedjelju ujutro na otoku dogodilo više od 80 incidenata povezanih s poplavama unutar sat vremena.

Užasnuti Britanci rekli su za MailOnline da se ‘ne usuđuju izaći van‘ dok su vjetrovi harali otokom. Obitelji su također opisale kako su se njihova mala djeca ‘uplašila‘ munja, dok su drugi rekli da ‘nikada nisu vidjeli toliko kiše u jednom danu‘.

Palme su se rušile, a vozači su se također mučili s kretanjem po poplavljenim cestama. Prognostičari su upozorili da oluja ne pokazuju znake prestanka.

Više od 100 letova otkazano je ili preusmjereno na Palmi, Ibizi i Menorci zbog jakog vjetra i kiše. Nekoliko obitelji reklo je za MailOnline da su ostale zaglavljene u zračnim lukama.

Mark Williams, koji je odsjeo u hotelu sa svojom kćeri u Can Picafortu na otoku, rekao je za MailOnline da je zabrinut hoće li se sutra vratiti kući u Manchester.

- Ovdje smo sedam dana i bilo je lijepo vrijeme, ali jutros je udarilo. Bile su to stalne oluje. Ne usuđuješ se izaći. Sutra smo na letu i nadamo se da neće kasniti za Manchester - kazao je Williams

Lokalne novine su također izvijestile da je trudnica u Calviji odvedena u zdravstveni centar nakon što ju je ozlijedio znak koji je pao na nju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 02:53