NJEMAČKA U ŠOKU

Katolički vrtić djeci ponudio prostor za masturbaciju: Da bi ga koristila, moraju poštivati bizarna pravila

‘Koncepti koji nadilaze cilj opasni su za djecu i, prije svega, potkopavaju pravo roditelja na odgoj djece‘, rekao je jedan AfD-ovac

Ilustrativna fotografija

 PATRICK PLEUL/DPA/dpa Picture-Alliance via AFP

Katolički vrtić u gradu Kerpenu u pokrajini Sjevernoj Rajni-Vestfaliji ponudio je djeci prostor za masturbaciju, Fenix magazin prenosi RTL.de.

- Djecu pokreće znatiželja, a ne seksualna želja - rekao je vrtić.

Ovaj koncept je tu kako bi djeca do šest godina mogla oživjeti upravo tu znatiželju. Ovdje stoji da je, između ostalog, djeci dopušteno povući se u sobe “kako bi otkrili i fizički se zadovoljili”, rekao je vrtić.

Međutim, postoje pravila za korištenje prostora i ona su sljedeća: svako dijete za sebe odlučuje hoće li se i s kim želi igrati "doktora"; razlika u godinama ne bi trebala biti prevelika; odraslim osobama nije dopušten ulazak u sobu; tjelesni otvori su tabu i dijete samo odlučuje gdje će se dodirivati.

Vrtić je rekao da prostorija nije "seksualno obrazovanje", piše Fenix.

Ipak, državni parlament u Düsseldorfu sada se bavi posebnim konceptom. AfD posebno oštro kritizira ideju vrtića.

- Koncepti koji nadilaze cilj opasni su za djecu i, prije svega, potkopavaju pravo roditelja na odgoj djece - rekao je zastupnik AfD-a za njemačke medije.

Katolički vrtić u Kerpenu pripada Kölnskoj nadbiskupiji.

- Djeca se u ranoj dobi počinju zanimati za vlastito tijelo i tijelo druge djece. […] Seksualnost djece nije usporediva sa seksualnošću odraslih - rekla je Kölnska nadbiskupija.

Ministarstvo obitelji Sjeverne Rajne-Vestfalije također vjeruje da je važno da postoje upute za dječju seksualnost.

Time se osoblju u vrtićima žele dati upute o tome kako će se ophoditi s djecom kada žele otkriti sami sebe, navode njemački vrtići.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 07:46