ISPILAN JE I OŠTEĆEN

Konačno pronađen kip Brucea Leeja u Mostaru: ‘Borimo mu se za život, u kritičnom je stanju. Pomolimo se‘

Dok se još nije znalo gdje je kip, građani Mostara donosili su svijeće u spomen na njega na mjesto gdje je prethodno stajao

Spomenik Bruce Leeja u Mostaru

 Cropix/

Čini se da je pronađen kip mostarskog Brucea Leeja. Instagram stranica ‘Mostar forever‘ objavila je fotografiju na kojoj se vide dvije osobe kako nose spomenuti kip slavnog majstora borilačkih vještina, koji je nestao iz mostarskog parka Zrinjevac u nedjelju 3. ožujka.

Ostao je samo stalak, a pored njega drvena paleta s kotačićima. Sada Hercegovina.info piše da je kip pronađen, ali ga je netko izgleda ukrao i ispilio kako bi prodao bakar od kojeg je kip napravljen.

"Pronađen Bruce Lee iz Velikog parka/parka Zrinjevac i upravo traje borba za njegov život jer je u kritičnom stanju. Pomolimo se za njega. (Neznani junak nam ustupio fotografiju)", stoji u opisu objave na profilu ‘Mostar forever‘.

Dok se još nije znalo gdje je kip, građani Mostara donosili su svijeće u spomen na njega na mjesto gdje je prethodno stajao.

Inače, kip je postavljen 2005. na inicijativu sada već ugašene udruge ‘Urbani pokret Mostar‘ koju su predvodili Nino Raspudić i Veselin Gatal, a predan je na upravljanje Gradu Mostaru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. ožujak 2024 06:50