NAJSKUPLJI ODMOR

Kritika im nije sjela: popljuvao hotel na TripAdvisoru, prijeti mu dvije godine zatvora!

Gost tvrdi da je osoblje hotela bilo neljubazno, a vlasnik da se gost svađao te da nije htio platiti za alkohol koji je sam donio
Ilustracija
 -/Huber Images/Profimedia

Tajlandski hotel Sea View Resort na otoku Koh Chang utužio je Amerikanca Wesleyja Barnesa jer mu je na platformi TripAdvisor udijelio lošu ocjenu, piše EuroWeekly News. Naime, Barnes je u srpnju napisao da osoblje hotela nije bilo ljubazno te da su se ponašali kao da ne žele goste.

Kako je policijski poručnik Thanapon Taemsara rekao za Agenciju France Presse (AFP), vlasnik Sea View Resorta uložio je žalbu u kojoj tvrdi da je Barnes objavio nepoštenu kritiku na TripAdvisor stranici njegovog hotela te da je tom kritikom naštetio reputaciji hotela.

U žalbi također piše da se Barnes navodno svađao s osobljem hotela jer nije htio platiti pristojbu za alkoholna pića koja je donio u hotel.

Barnesa su uhitili djelatnici sektora za imigracije tajlandske policije pa su ga potom vratili na otok Koh Chang gdje je smješten u pritvor. Amerikanac je nakon kraćeg boravka u pritvoru pušten uz jamčevinu.

AFP je od obje uključene strane zatražio komentar.

Tajland ima stroge zakone protiv klevetanja, a mnoge međunarodne grupe za zaštitu slobode govora i novinarskih sloboda smatraju da Tajland tako guši slobodu izražavanja.

Ako Barnesa proglase krivim, mogao bi biti kažnjen s maksimalno dvogodišnjom zatvorskom kaznom i novčanom kaznom u iznosu od 5.440 eura (41 tisuća kuna).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 04:55