MONSTRUOZAN ČIN

Kuhar ubio suprugu i četiri dana kuhao tijelo da ga se riješi

Pokušao se ubiti skokom s litice kad je saznao da je osumnjičen, no preživio je, iako s trajnim ozlijedama zbog kojih će vjerojatno ostati prikovan za invalidska kolica

Američki kuhar David Viens (49) osuđen je u četvrtak za ubojstvo svoje supruge Dawn, koju je ubo, a zatim kuhao u velikom loncu četiri dana kako bi se riješio tijela. Većine tijela se i uspio riješiti – prema njegovim vlastitim riječima, ostala je samo lubanja i još nešto 'ostataka' kojih se riješio zajedno s ostacima masti i hrane iz restorana, dok je lubanju sakrio na tavanu majčine kuće.

Viens se pokušao ubiti skokom s litice kad je saznao da je osumnjičen za ubojstvo, no preživio je, iako s trajnim ozlijedama zbog kojih će vjerojatno ostati prikovan za invalidska kolica.

U svom ispitivanju ispričao je da ne zna što ga je te večeri obuzelo, da je jednostavno postao nasilan. Navodno ga je supruga gnjavila dok je htio spavati pa joj je zalijepio usta izolir trakom, zavezao je i zatvorio u drugu prostoriju. Ujutro je bilo mrtva, a on se odlučio riješiti tijela tako da ga skuha.

Njegova je kći posvjedočila da se par inače volio, no i da su se zajedno drogirali te da se Dawn često opijala. Također, tijekom ispitivanja i suđenja i sam Viens je dao nekoliko verzija događaja i policija zapravo nije pronašla lubanju na tavanu njegove majke, niti ostatke tijela tamo gdje je rekao da ih je bacio. U njihovom domu ipak je pronađena Dawnina krv, zbog čega je policija i krenula istraživati njezino ubojstvo.

Viens nije osuđen za ubojstvo s predumišljajem, s obzirom da je porota ustvrdila da je postupio u afektu, odnosno da nije planirao ubiti suprugu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 01:19