PEDOFILSKI SKANDAL U VELIKOJ BRITANIJI

LANAC SEKSUALNOG ZLOSTAVLJANJA Istraga o Savileu se širi: Maloljetne pacijente silovala i trojica liječnika!

Istraga o Jimmyju Savileu proširila se i na tri liječnika za koje se sumnja da su također zlostavljali maloljetne pacijente, u istim bolnicama i u isto vrijeme kao i Savile.

Kako je objavio Guardian, policiji su se tijekom posljednja dva tjedna javile žrtve koje tvrde da su tri liječnika bila u središtu mreže zlostavljača povezanih sa Savileom. Optužbe je detektivima Scotland Yarda predala organizacija NSPCC koja se bori protiv nasilja nad djecom.

Na njihov se besplatni telefon javilo 161 osoba koje su optužile Savilea, ali 24 ih je optužilo i druge osobe povezane s njim.

Britanski mediji pišu kako se optužbe odnose na bolnicu Stoke Mandevile, u blizini grada Aylesbury. Daily Mail je objavio da je jedna od žrtava u intervjuu rekla da ju je liječnik u bolnici Stoke Mandeville pipkao kada joj je bilo samo 12 godina. Druga žena, koja je za zlostavljanje optužila drugog liječnika, uvjerena je da je u toj bolnici postojao pravi “lanac seksualnog zlostavljanja”.

Guardian pak piše da se bolnica Stoke Mandeville našla u središtu pedofilskog skandala još krajem 80-ih jer je jedan od pedijatara u bolnici, dr. Michael Salmon, bio suspendiran zbog istrage o mogućim financijskim malverzacijama.

Istraga koja je uslijedila otkrila je i dokaze o njegovim nedopustivim odnosima s tinejdžerskim pacijenticama te je pokrenuta kaznena istraga. Salmon je 1990. osuđen na tri godine zatvora, nakon što je priznao seksualni napad na 13-godišnju i 16-godišnju pacijenticu, a iduće je godine izbačen iz liječničke komore.

Progovorila je i jedna medicinska sestra iz sporne bolnice - koja tvrdi da ju je Savile napao i silovao u sobi za medicinske sestre, dok je na sebi nosio majicu s natpisom “Seks instruktor, prva lekcija besplatna”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. svibanj 2024 15:07