TROVANJEM DO TRILERA

LIJEČNIČKE SLUŽBE OKUPIRALE ZRAČNU LUKU U HRVATSKOM SUSJEDSTVU Više od polovica putnika počela povraćati i tresti se od groznice odmah po slijetanju

 
 Profimedia, Alamy

Gotovo polovica od 87 putnika s leta iz ukrajinskog Lavova do Klagenfurta po slijetanju u Austriju počela je povraćati i tresti se od groznice. Liječničke službe još su tijekom leta dobili dojavu o neobičnim dešavanjima u avionu, te su čekali bolesne putnika u zračnoj luci.

Poslije se ispostavilo da se se radilo o skupini učitelja koja je putovala zajedno u sklopu ekspedicije po Ukrajini, izvještava njemački Bild.

- Već prije polijetanja iz ukrajinskog Lavova, skupina se počela žaliti na simptome koji su naslućivali na trovanje hranom - rekao je u četvrtak glasnogovornik policije.

Putnici su morali ostati u avionu kad su stigli u Klagenfurt zato što ih je liječnik najprije morao sve pregledati, kako bi bili sigurni da se ne radi o nekoj zaraznoj bolesti koja bi se onda proširila na druge ljude.

Nakon toga ih je 18 od oko 40 zaraženih prevezeno u bolnicu pod policijskom pratnjom jer su pokazivali jače tegobe, a među njima su i oni koji su povraćali tijekom leta. No, već nekoliko sati kasnije pušteni su na kućnu njegu.

Iz bolnice su kasnije potvrdili da su dva putnika po ulasku na let bila inficirana bakterijom E.coli (Escherichijom coli), pa su zarazili svoje suputnike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 01:18