KRAĐOM PLAĆALI OVISNOST O HEROINU

Litavska manekenka uhićena zbog krađe sunčanih naočala u vrijednosti od tisuću funti

Neire Narbutaiyte
 Neire Narbutaiyte/Facebook / Neire Narbutaiyte/Facebook

Litavskoj manekenki Neire Narbutaiyte rečeno je da je 'dovoljno dugo zloupotrebljavala gostoprimstvo Velike Britanije' kada je uhićena zbog krađe sunčanih naočala marke John Lewis, piše The Sun.

Narbutaiyte je u trgovini sunčanim naočalama uočena kako isprobava nekoliko modela, a poslije toga je primijećeno da su ti modeli, ukupne vrijednosti 1,092 funti, nestale s polica.

Manekenku i njezina zaručnika Mindaugasa Vasiliauskasa policija je uhitila kada su se u istu trgovinu vratili pet dana nakon krađe. Oboje su na testu za drogu bili pozitivni na heroin te su rekli da su naočale krali i kasnije prodavali za 200 funti kako bi financirali svoju ovisnost. Par je već uhićivan nekoliko puta, a 2013. su godine završili u zatvoru na tri mjeseca.

Facebook stranica Narbutaiyte prepuna je fotografija nje kako pozira u dizajnerskoj odjeći i sunčanim naočalama, a ona se putem stranice Bloom.com predstavlja kao manekenka.

Kada se par pojavio na sudu, njihov je odvjetnik pokušao ustanoviti da su kroz 10 godina boravka pokazali da su dobrog ponašanja te da su došli kao obrazovani ljudi, no da im je droga uništila živote. Sudac nije htio čuti ništa o tome.

'Vas dvoje imate katastrofalan dosje. Začuđujuće je koliko ste prekršaja skupili tijekom svojeg boravka u Velikoj Britaniji. Zloupotrebljavali ste naše gostoprimstvo i nastavit ćete ga zloupotrebljavati još četiri mjeseca jer vas šaljemo u zatvor. Ako nastavite s ovim ponašanjem stvari će postati sve gore i gore', rekao je sudac Edward Lord prilikom izricanja kazne.

Narbutaiyte je u suzama primila presudu, a pritom ju je tješio zaručnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 10:48