BISTE LI SE VI OVAKO ŽRTVOVALI?

LOKALNA POLITIČARKA SVOJIM IZJAVAMA ŠOKIRALA JAVNOST 'Tuširam se svaki treći dan, a kosu isto tako. Posljedice su naravno vidljive'

 Getty Images

Helen Zille, 66-godišnja premijerka južnoafričke provincije Western Cape, svojom radikalnom odlukom o štednji vode iznenadila je tamošnju javnost, ali političarka tvrdi kako iza takva poteza ne stoje loše higijenske navike, nego njezina ekološka osviještenost.

Naime, Zille je izjavila kako se tušira svaki treći dan, a na to ju je, kaže, nagnala velika suša koja je u posljednjih godinu dana pogodila regiju kojom ona vlada.

- Nekad sam kosu prala svaki dan, ali sad je šamponiram svaki treći, kad se i tuširam. Naravno, posljedice su itekako vidljive, ali mislim da trenutačno imamo puno većih problema od masne kose. Uostalom, u vrijeme neviđene suše kakvu imamo, masnu kosu doživljavam kao svojevrsni statusni simbol - objasnila je u kolumni premijerka Helen Zille, ujedno i osnivačica vodeće oporbene stranke Democratic Alliance (DA).

Stanovnici Cape Towna, a ima ih oko šest milijuna, zbog nestašice vode na dan smiju potrošiti samo 87 litara, a istraživanja su pokazala da pojedincu za samo jedno tuširanje trebaju 62, prenosi BBC.

- Suprug i ja toliko štedimo na vodi da sam se već počela brinuti za naše zdravlje i higijenu, ali ako je to žrtva koju moramo podnijeti, tko smo mi da se bunimo - zaključila je Zille.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:49