ISPALJEN SPREMNIK

MAFIJAŠKI OBRAČUN U SRBIJI 'Najmanje 10 hitaca pogodilo ga je u glavu. Takvu preciznost može imati samo profesionalni ubojica'

 Aleksandar Dimitrijević/CROPIX

Slaviša Dinčić iz Niša u Srbiji preksinoć je pogođen sa deset hitaca u glavu, dok je preostalih pet metaka pogodilo druge vitalne organe, saznaje Blic.

- Dinčić je u utorak navečer golfom došao do kapije dvorišta između dvije kuće koje je kupio prije nekoliko godina. Izašao je iz auta, izvadio garderobu i zakačio je na ogradu, a onda je sjeo u automobil i krenuo u rikverc. U tom trenutku ispred vozila se pojavio ubojica i ispalio u njega cijeli spremnik od 15 metaka kalibra 9 milimetara iz pištolja 'CZ 99'. Najmanje 10 hitaca pogodilo ga je u glavu. Takvu hladnokrvnost i preciznost može imati samo profesionalni ubojica. U Nišu je bilo nekoliko profesionalnih likvidacija, ali ova po mnogim detaljima premašuje ostale - kazao je izvor istrage za Blic.

Ubojica je pucao na Dinčića u trenutku kada je autom ušao u dvorište i nije imao nikakvu šansu preživjeti napad.

Ubijeni je prethodno bio u kafiću 'Scena' i do kuće je svratio samo da ostavi auto, što govori da je ubojica pratio njegovo kretanje.

Dinčić je iz Niša, u kojem je bio na glasu kao 'žestoki dečko', otišao 1997. godine. Nakon 13 godina, prilikom prvog dolaska u Niš, promijenio je ime u Saša Ristić. To je u početku unijelo malo zabune u utvrđivanje identiteta ubijenog, ali nije zavaralo niške operativce koji su brzo ustanovili tko je žrtva zločina.

Dinčić je već bio osuđivan na četiri mjeseca zatvora 'zbog sudjelovanja u tučnjavi, ugrožavanja opasnim oruđem pri svađi ili tučnjavi i nedozvoljenog držanja i nošenja oružja'.

Prema neslužbenim saznanjima Dinčić je već bio ranjen 2010. u Nizozemskoj, gdje je živio dvadesetak godina, navodno u jednom noćnom klubu nakon tučnjave. Zbog toga će jedan krak istrage niške policije i tužiteljstva ispitati da li u tom događaju leže motivi profesionalne likvidacije u Nišu, piše Blic.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 15:41