RAZOTKRIVANJE

Mahatma Gandhi bio je biseksualac! Ženu i djecu ostavio je zbog bodybuildera

Nova biografija Mahatme Gandhija ‘Velika duša’ iznosi nove poglede na njegovu seksualnost
 SIPA

LONDON - U novoj biografiji Mahatme Gandhija , iz pera bivšeg izvršnog urednika New York Timesa Josepha Lelyvelda, navodi se da je otac indijske države bio bisekusalac.

Intimna pisma

Prema autorovu istraživanju, Gandhi je, dok je bio odvjetnik u Južnoj Africi, održavao homoseksualnu vezu s njemačkim emigrantom židovskog podrijetla Hermannom Kallenbachom . Zbog tog bodybuildera Gandhi je 1908. godine ostavio suuprugu s kojom je imao četvero djece.

Par se definitivno rastao 1914., kada se Gandhi vratio u Indiju, a njegov ga ljubavnik nije mogao slijediti jer kao podanik Njemačkog Carstva zbog rata nije mogao ući u britanski dominion. Njihova veza nastavila se još godinama preko vrućih pisama. U njima je Gandhi svog intimnog prijatelja nazivao “Donjim domom”, a sebe častio imenom “Gornji dom”.

Odnos sa ženama

Gandhi je Kallenbachu pisao kako na kaminu nasuprot kreveta drži njegovu sliku te da ga se sjeti u svaki put kad ugleda tubu vazelina. Osim toga, molio ga je da ne stupa ni u kakve odnose sa suprotnim spolom jer je smatrao da nema ničeg odvratnijeg od odnosa muškarca i žene.

Autor biografije, međutim, navodi da je Gandhi je u poznim godinama često bio u ženskom društvu te da je čak spavao sa svojom 17-godišnjom nećakinjom, jako se trudeći da ga ne uzbudi žensko tijelo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 17:45