AUTORICA I UBOJICA

Majka troje djece otrovala supruga pa napisala knjigu o tome kako se nositi s tugom

Richins, majka troje djece, optužena je da je u svom domu u Kamasu otrovala muža smrtonosnom dozom fentanila

Kouri i Eric Richins

 Facebook

Nakon što joj je lani preminuo suprug, Kouri Richins napisala je dječju knjigu o tome kako se nositi s tugom. No sada je optužena za muževo ubojstvo, piše Associated Press.

Richins je uhićena u ponedjeljak u Utahu i optužena da je u svom domu u Kamasu, malom gradiću nedaleko Park Cityja, otrovala muža smrtonosnom dozom fentanila.

Tužitelji kažu da je Richins usred jedne noći u ožujku 2022. nazvala policiju i rekla im kako je njezin muž, Eric Richins, ‘hladan na dodir‘. Ova majka troje djece rekla je policajcima da je mužu napravila piće s vodkom kako bi proslavili uspješnu prodaju kuće te nakon toga otišla u drugu sobu uspavati jedno od djece. Kad se vratila, pronašla je muža obamrlog i nazvala Hitnu pomoć.

Medicinski istražitelj kasnije je u njegovom organizmu pronašao dozu fentanila pet puta veću od smrtonosne.

Osim optužbe za ubojstvo, Richins je također optužena za posjedovanje GHB-a, lijeka koji se često koristi rekreativno u noćnim klubovima.

Optužbe, koje se temelje na razgovoru policije s Richins te noći i svjedočenju ‘neimenovanog poznanika‘ koji tvrdi da joj je prodao drogu, podignute su dva mjeseca kasnije kad se Richins pojavila na televiziji kako bi promovirala svoju slikovnicu ‘Are you with me?‘ (‘Jesi li sa mnom?‘) koju je napisala kao pomoć djeci da se što lakše nose sa smrću voljene osobe.

U dijelu emisije nazvanom ‘Good Things Utah‘, Richins je smrt svojega supruga nazvala neočekivanim događajem koji je jako potresao nju i njihova tri sina. Za djecu je, kazala je, jako važno da ‘duh preminule voljene osobe uvijek ostane prisutan u njihovom domu‘.

‘Objašnjavam djeci da iako on više nije fizički s nama, to ne znači da je nestala njegova kompletna prisutnost‘, kazala je voditeljima emisije koji su je na to proglasili nevjerojatnom majkom.

Odvjetnik Kouri Richins nije želio komentirati optužbe protiv svoje klijentice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 06:58