OBITELJSKA TRAGEDIJA

MARINA JE PRVA IDENTIFICIRANA ŽRTVA U BRUXELLESU S kćerkicama blizankama (3) htjela je posjetiti majku...

 Facebook / Adelma Tapia Ruiz

U terorističkim napadima na Bruxelles život su, prema podacima koji su pristigli do trenutka objave ovoga članka, izgubile najmanje 34 osobe, a ozlijeđeno ih je oko 250. Stradali su u dvjema eksplozijama na briselskom aerodromu te u napadu na podzemnu željeznicu.

Među prvim ubijenima koji su identificirani je Adelma Marina Tapia Ruiz (36), Peruanka koja je u Bruxellesu živjela zadnjih devet godina. U utorak se s trogodišnjim kćerkicama blizankama, Maureen i Alondrom, naumila ukrcati u avion i odletjeti do New Yorka ne bi li posjetila svoju majku. No, sve su naprasno prekinula dva praska.

Jedna je curica prošla bez ozljeda, druga je dobila šrapnel u ruku, a ozlijeđen je i Adelmin muž, Belgijac Christopher Delcambe, koji je svoju obitelj došao ispratiti. Adelma je pak smrtno ranjena, preminula je na mjestu događaja.

'Plesale smo zajedno na Dan žena, bila je jako aktivna. Još uvijek sam u šoku. Isprva sam bila uvjerena da je riječ o nekom drugom, trebalo mi je vremena da shvatim kako je poginula upravo ona, a onda sam shvatila koliko me sve to pogodilo', ispričala je za New York Times Adelmina prijateljica Lady Sindey Jouany.

Da je Adelma poginula, putem Facebooka je potvrdio njezin stariji brat Fernando Tapia Coral. 'Nije jednostavno opisati bol koju osjećamo, ali kao stariji brat znam da moram to učiniti. Najgore je što ne možemo biti s njom', napisao je između ostalog i dodao da nikada neće shvatiti napad džihadista.

Kasnije je u intervjuu za New York Times rekao da su se curice igrale, a Christopher ih je sve slijedio kada je iznenada došlo do eksplozije. 'Christopher je izgubio Adelmu iz vidokruga, nije je mogao naći', kazao je Fernando.

Adelma ima još jednog brata te tri sestre. 'Svi su u šoku i nisu u stanju ni govoriti. Dolazimo iz Iquitosa i svi su ovdje također u šoku', dodao je Fernando napominjući da jedna od Adelminih sestara pokušava doći do Belgije ne bi li pomogla u identifikaciji tijela.

'Adelma je bila kuharica, a studirala je i marketing. Željela je u Bruxellesu otvoriti peruanski restoran', ispričao je Fernando.

Adelmina je Facebook stranica zatrpana fotografijama nje i njezine dječice. Da je uistinu bila ljubiteljica kuhinje svjedoči i jedna nedavna objava u kojoj je napisala kako je sudjelovala na peruanskom gastrofestivalu pod sponzorstvom peruanskog generalnog konzula u Bruxellesu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 19:53