SIŠAO S UMA

MASAKR SAMURAJSKOM SABLJOM Zbog ljubomore iskasapio supruga žene za koju se zapalio, urlao: 'Ja sam bog!'

 Facebook

Young Choi (29) iz američke savezne države Wisconsin osumnjičen je za krvavi napad samurajskom sabljom kojom je izmasakrirao i ubio jednog mladića, dok je drugoga ozlijedio.

Iza svega se navodno krije ljubomora. Choi se zapalio za suprugu Dustina Vanderheydena (27) te joj je tjedan dana prije zločina najavio kako će ga se riješiti samo kako bi ona mogla biti njegova. Pritom je čitavo vrijeme govorio kako je on Bog.

Dustinova ga je supruga pokušala uvjeriti da oni nisu jedno za drugo te je nakon nekog vremena bila uvjerena da je Choi to i shvatio. No, očito se prevarila.

U četvrtak oko 17 sati u još nejasnim okolnostima Vanderheyden i Choi su se žestoko posvađali u stanu na prvom katu zgrade, iznad jednog kafića u Watertownu. Choi je izvukao sablju te je, konstantno izvikujući pitanje 'Tko je Bog?' mlatio, ubadao i sjekao Vanderheydena.

Nekoliko minuta poslije, nakon što je čuo buku i viku, u stan je upao 24-godišnji David Gerard. Mislio je da Choi u rukama drži nekakvu letvu pa je posegnuo za njom ne bi li ga zaustavio, no posjekao se te je shvatio da je riječ o oštroj sablji.

Uto je stigla policija, koja je s Choijem neko vrijeme pregovarala sve dok se nije mirno predao. Prilikom uhićenja identificirao se kao Bog, a sudski dokumenti pokazuju da je policajcima rekao: 'Što želite da vam kažem? Da se osjećam loše zbog toga što sam učinio? Provjeravate moju ljudskost? Moje psihološke granice? Ili želite doznati jesam li ja tek okrutni ubojica?'.

Vanderheyden je ambulantnim vozilom s mjesta zločina, koje je bilo prekriveno krvlju, prebačen u bolnicu, no ondje je od težine ozljeda ubrzo izdahnuo.

David Gerard je istoga dana pušten na kućnu njegu, a kasnije je izjavio da je učinio sve što je mogao da pomogne Dustinu, no da ne može shvatiti zašto mu drugi nisu priskočili u pomoć, s obzirom da je cijelo vrijeme urlikao od bolova, a u zgradi u kojoj se sve događalo živi više ljudi.

Choija čeka suđenje za ubojstvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 08:28